Daimler inaugurează producţia de cutii de viteze 8G-DCT

A.P.
Companii /

Daimler inaugurează producţia de cutii de viteze 8G-DCT

Grupul german Daimler a anunţat astăzi că îşi extinde portofoliul de produse din cadrul fabricii de la Sebeş cu noua cutie de viteze automată cu opt trepte 8G-DC.

Pentru integrarea acestui nou produs în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeş două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

"Extinderea producţiei de cutii de viteze la Sebeş subliniază importanţa, flexibilitatea şi performanţa ridicată a centrelor de producţie din România în cadrul reţelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeş joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generaţie către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil şi eficient", a spus directorul de producţie al Powertrain Mercedes-Benz Cars, Frank Deiss.

Transmisiile automate care echipează automobilele Mercedes-Benz sunt produse în cadrul reţelei de producţie Powertrain, la sediul central din Unterturkheim, în Germania, şi la fabrica Star Assembly din Sebeş, România.

Noua transmisie automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentată pentru prima dată în conexiune cu motoarele diesel care echipează noul model al clasei B, care este livrat clienţilor începând cu februarie 2019. Şi alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT, potrivit companiei.

"Cutia de viteze a fost creată pentru un cuplu de până la 520 Nm. În comparaţie cu transmisia 7G-DCT, greutatea cutiei scade cu circa 3,6 kilograme. Rapoartele de transmisie sunt mai scăzute datorită treptei de viteză suplimentare, care creşte uşurinţa în schimbarea vitezelor şi oferind astfel posibilitatea de a folosi motorul în cei mai buni parametri de funcţionare posibili", se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS