Daimler şi BMW îşi vor uni diviziile de car-sharing pentru a concura companii precum Uber

D.I.
Companii #Auto /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Grupurile germane Daimler şi BMW intenţionează să formeze o companie mixtă prin fuzionarea diviziilor de car-sharing, pentru a concura mai eficient furnizorii de servicii de transport cum este Uber Technologies, informează Bloomberg.

Cele două grupuri auto vor forma o companie mixtă cu participaţii egale de 50%, care va include diviziile Car2Go a Daimler şi DriveNow a BMW şi servici precum aplicaţii de smartphone pentru comandarea de taxiuri, localizarea locurilor de parcare şi încărcarea vehiculelor electrice.

Daimler şi BMW anticipează o creştere uşoară a profiturilor dacă tranzacţia va fi finalizată în 2018, faţă de estimările anterioare de stagnare a câştigurilor.

Fuziunea ar permite Daimler şi BMW să împartă riscurile operaţiunilor într-o industrie concentrată pe tehnologie care include un număr tot mai mare de furnizori de servicii de mobilitate.

Sectorul transporturilor trece prin transformări rapide. În ultima săptămână, Uber şi rivalul său Grab de pe piaţa Asiei de Sud-Este au convenit un schimb de active, în timp ce compania americană are probleme în urma unui accident mortal provocat de un vehicul autonom aflat în testare. Totodată, Waymo, divieza grupului Alphabet, a convenit să dezvolte vehicule autonome cu compania britanică Jaguar Land Rover.

Daimler şi BMSW mai colaborează la consorţiul de hărţi digitale "HERE", din care mai fac parte Audi şi Intel, precum şi producătorul de componente auto Robert Bosch.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS