Dăncilă s-a întâlnit cu secretarul general al CE

E.M.
Politică /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Premierul Viorica Dăncilă i-a primit astăzi la Palatul Victoria, pe Martin Selmayr, secretarul general al Comisiei Europene şi pe Clara Martinez Alberola, şef de cabinet al preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, în contextul în care România va prelua preşedinţia Consiliului UE, la începutul anului viitor.

Înalţii funcţionari europeni se află la Bucureşti într-o vizită care se derulează tradiţional în statul membru al Uniunii care se pregăteşte să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Vizita este înscrisă în calendarul dens de dialog al Guvernului României cu partenerii europeni, state membre sau instituţii europene, din semestrul al doilea al acestui an, precizează Guvernul într-un comunicat.

Premierul Viorica Dăncilă a trecut în revistă stadiul avansat al procesului intern de pregătire a viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va exercita în primele şase luni ale anului viitor şi a exprimat aprecieri pentru sprijinul acordat de Comisia Europeană. Şeful Executivului a reafirmat, cu acest prilej, angajamentul României de a asigura o Preşedinţie eficientă şi pragmatică a Consiliului Uniunii Europene, capabilă să răspundă provocărilor cu care se confruntă Uniunea în această perioadă. Premierul Dăncilă a reamintit obiectivul asumat de România de a pune cetăţeanul european în prim-planul activităţii sale, pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, într-un efort coerent de a răspunde, prin rezultatele pe care le vom obţine, aşteptărilor celor peste 500 milioane de locuitori ai Uniunii. De asemenea, a subliniat necesitatea menţinerii unităţii statelor membre, idee ce se regăseşte şi în motto-ul Preşedinţiei României la Consiliul UE: "Coeziunea, o valoare comună europeană".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS