Dăncilă: Sunt dezamăgită de concluziile raportului MCV

E.M.
Politică /

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat astăzi că este dezamăgită de concluziile raportului cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, în contextul în care România a demonstrat că este un partener loial al Uniunii Europene.

"Sunt dezamăgită de concluziile raportului Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în condiţiile în care România a dovedit că este un partener loial şi corect al Uniunii Europene. Guvernul a fost în permanenţă în contact cu experţii Comisiei Europene şi a oferit de fiecare dată atât clarificări, cât şi argumente. Din păcate, am constatat că acestea au fost pur şi simplu ignorate. Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare prin care se cere să ignorăm reguli constituţionale şi să acceptăm ceea ce niciun alt stat membru nu ar putea accepta", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a precizat că a citit cu mare atenţie raportul.

"Suntem conştienţi de obiectivele de acolo, dar în acelaşi timp vedem recomandări care vor să ignorăm prevederi legale, instituite prin votul Parlamentului şi validate de Curtea Constituţională, ceea ce reprezintă o atingere adusă suveranităţii şi o încălcare a Tratatului Uniunii Europene. Ca prim-ministru şi fost europarlamentar cer egalitate de tratament pentru ţara mea şi pentru români", a mai afirmat Dăncilă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS