Gala BURSA 2018

Daniel Dăianu: România trebuie să aibă o dată "realistă" de aderare la euro

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA /

Daniel Dăianu: România trebuie să aibă o dată "realistă" de aderare la euro

Ţara noastră trebuie să aibă o dată realistă de aderare la zona euro, iar economia trebuie să fie pregătită pentru acest pas, a declarat, ieri, Daniel Dăianu, profesor de economie, la o conferinţă organizată de Banca Mondială.

Domnia sa a precizat: "Nu ne alăturăm la zona euro până când nu suntem pregătiţi. Până când nu se ajustează criza din zona euro, România ar trebui să aibă o dată realistă de aderare la zona euro. Economia României trebuie să fie pregătită ca să adere la zona euro".

Domnia sa a subliniat că i-ar plăcea să vadă cum Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional sfătuiesc Guvernul "să aducă" ţara noastră în zona euro.

Daniel Dăianu a atras atenţia şi asupra fragilităţii creşterii economice de la noi, care a dus la deficite bugetare mari, pe parcursul ultimilor ani. Profesorul de economie a adăugat că rata de creştere economică a fost diminuată şi ne aşteaptă "un proces de eroziune dacă nu ne revenim".

Domnia sa a declarat că ţinta de deficit bugetar care să se situeze sub nivelul de 3%, în 2012, arată bine la prima vedere, dar trebuie să ne gândim la remedierea fiscală care nu include şi "ineficienţele" sectorului public.

Referindu-se la contextul economic internaţional actual, Daniel Dăianu a precizat că pieţele financiare s-au transformat într-un "destabilizator" şi că entităţile bancare "mamut" limitează sistemul.

Domnia sa a declarat: "Dacă nu acţionăm radical vom trece de la o criză la alta. Dacă pieţele financiare nu vor fi îmblânzite, vom trece de la un episod de criză la altul".

Daniel Dăianu a declarat că trebuie continuată consolidarea fiscală şi trebuie să crească rata de absorbţie a fondurilor europene. În plus, este nevoie de venituri fiscale mai mari şi de o taxare optimală, a adăugat domnia sa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită