DANIEL IONIŢĂ (MAE): ''Este necesară o consolidare adecvată a flancului estic al NATO"

Mina Irina
/

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă, a avut, ieri (miercuri), o întrevedere cu generalul (r) James L. Jones, preşedintele Centrului Brent Scowcroft pentru securitate internaţională din cadrul Consiliului Atlantic al Statelor Unite ale Americii (ACUS), potrivit unui comunicat de presă timis redacţiei.

În cadrul discuţiilor, secretarul de stat Daniel Ioniţă a reliefat excelenta cooperare dintre România şi SUA în domeniul politico-militar şi de securitate, derulată sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. A apreciat angajamentul SUA pentru securitatea europeană, inclusiv alocarea de resurse suplimentare Iniţiativei pentru Reasigurare Europeană, care permit dezvoltarea de noi proiecte de cooperare în domeniul apărării.

''Cei doi oficiali au subliniat importanţa pentru securitatea euro-atlantică a unei relaţii transatlantice solide, aceasta fiind esenţială pentru un răspuns adecvat la provocările şi riscurile de securitate la nivel global şi regional. În context, au fost abordate perspectivele Summit-ului NATO de la Varşovia, secretarul de stat Daniel Ioniţă susţinând necesitatea consolidării adecvate a flancului estic al Alianţei, printr-o prezenţă robustă, credibilă şi persistentă a forţelor NATO, de la Marea Baltică la Marea Neagră."

Referindu-se la situaţia de securitate de la Marea Neagră, secretarul de stat Daniel Ioniţă a subliniat necesitatea menţinerii atenţiei mediului politic şi de think-tank din SUA asupra acestei regiuni - componentă importantă a securităţii euro-atlantice - pentru a maximiza oportunităţile de cooperare şi a reduce impactul factorilor de risc, conform comunicatului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS