DĂNUŢ ANDRUŞCĂ, MINISTRUL ECONOMIEI:"Preluarea Vestmoldtransgaz a fost finalizată"

T.T.
Piaţa de Capital /

"Preluarea Vestmoldtransgaz a fost finalizată"

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a anunţat astăzi că preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată ieri, după ce, la Chişinău, documentele finale ale tranzacţiei au fost semnate de către autorităţile din Republica Moldova şi reprezentanţi ai Eurotransgaz, societatea subsidiară a Transgaz în Republica Moldova. Andruşcă a subliniat că Transgaz trebuie să se concentreze pentru a termina la termen gazoductul Ungheni-Chişinău, informează News.ro.

În luna martie a acestui an, la Chişinău, a fost semnat contractul de privatizare a transportatorului de gaze Vestmoldtransgaz, Transgaz fiind noul proprietar.

Ieri, ceremonia de semnare a avut loc în prezenţa Ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, a ministrului Economiei şi Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici şi a directorului general al Transgaz, Ion Sterian.

Ministrul a mai spus că relevanţa implicării Transgaz în achiziţionarea Vestmoldtransgaz este legată de finanţarea, construcţia şi exploatarea interconectării Iaşi-Ungheni în condiţii de predictibilitate şi siguranţă. În plus, prin crearea premiselor necesare construirii gazoductului Ungheni - Chişinău, care va conduce la extinderea activităţii Transgaz în Republica Moldova, Transgaz îşi va reconfirma statutul de jucător regional, potrivit ministrului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS