Date personale la liber graţie problemelor de securitate ale Facebook

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Date personale la liber graţie problemelor de securitate ale Facebook

Datele personale nu mai sunt atât de personale odată introduse pe una dintre reţelele de socializare. Problemele de securitate ale acestora sunt evidente, iar dovezi în acest sens apar constant.

Două seturi de date personale ale utilizatorilor de Facebook, care însumează 540 milioane de înregistrări, au fost stocate pe servere publice de Cultura Colectiva, o companie mexicană şi o aplicaţie numită "At the Pool". Împreună, cele două seturi de informaţii personale cumulează 146 GB. Informaţiile stocate de Cultura Colectiva includ nume de conturi, date de identificare şi istoricul activităţii utilizatorilor, informează News.ro. Al doilea set de informaţii, deşi mai mic cantitativ, constă în informaţii mai importante pentru utilizatori, inclusiv peste 22.000 de parole. Ambele seturi de date au fost stocate pe serverele Amazon S3 şi nu se ştie deocamdată cât au stat acolo sau cine le-a accesat şi ce a făcut cu ele. Cert este că Facebook le-a şters după ce a fost înştiinţată de compania de securitate care a făcut descoperirea.

După scandalul Cambridge Analytica de anul trecut şi toate descoperirile care i-au urmat, Facebook încearcă să recâştige încrederea pierdută a utilizatorilor. De data aceasta, însă, vina directă o poartă două companii terţe, care au stocat o cantitate foarte mare de date personale la vedere aparent din greşeală, nu din rea voinţă. Facebook a anunţat luna trecută că a rezolvat o eroare care a expus parolele a milioane de utilizatori în format text, în sistemele interne utilizate de angajaţii companiei. Blogul de securitate cibernetică KrebsOnSecurity a relatat la rândul său, în martie, că parolele au fost accesibile pentru un număr de până la 20.000 de angajaţi ai Facebook, iar eroarea datează începând din anul 2012.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS