DE LA 800 LA APROXIMATIV 270AOPJNR: "Numărul organizatorilor de sloturi a scăzut la mai puţin de jumătate, în ultimii şapte ani"

F.A.
Companii #Gambling /

AOPJNR: "Numărul organizatorilor de sloturi a scăzut la mai puţin de jumătate, în ultimii şapte ani"

Numărul organizatorilor de sloturi a scăzut la mai puţin de jumătate, în ultimii şapte ani, de la 800 la aproximativ 270, principalele cauze fiind legate de creşterea taxelor şi diminuarea pieţei de desfacere, potrivit lui Dan Văjăianu, directorul executiv al Asociaţiei Organizatorilor şi Producătorilor Jocurilor de Noroc din România (AOPJNR).

Domnia sa a menţionat, citat de Agerpres: "Dacă în anii 2010-2012 erau undeva la 800 de organizatori de slot-uri, acum, din păcate, au rămas doar vreo 200-270. S-a redus la mai puţin de jumătate din cauza legislaţiei. Au crescut taxele foarte mult, astfel încât numărul consumatorilor a scăzut. Producătorii nu mai au cui să se adreseze, iar piaţa de desfacere este mult mai mică".

Acesta a precizat că, pe parcursul celor 11 ediţii ale expoziţiei internaţionale adresată industriei de cazinouri şi pariuri, s-a observat o uşoară scădere a expozanţilor: "Este un eveniment care durează de 11 ani. Sunt cam aceiaşi expozanţi în fiecare an, pentru că piaţa românească este, la ora actuală, destul de stabilă din punct de vedere al producătorilor. Exploatatorii (jocurilor de norc n.r.) mai scad în număr, mai se înmulţesc, dar numărul de maşini, la nivel de industrie, a rămas acelaşi. Unii se retrag, nu mai e rentabil, dar vin alţii noi şi aşa mai departe. Pe parcursul acestor 11 ani s-a văzut totuşi o scădere a expozanţilor, dar nu din cauza faptului că nu ar mai fi clienţi, ci din cauza faptului că piaţa s-a stabilizat şi majoritatea operatorilor şi-au format un target".

În cadrul seminarului organizat la Romexpo, sub umbrela programului "Joc Responsabil", a fost lansată, ieri, campania "Este în joc viitorul tău!", care se vrea un demers de informare şi conştientizare adresat tinerilor, sub forma unor evenimente ce vor fi organizate în liceele din toată ţara, în perioada 15 septembrie 2017 - 31 mai 2018.

Preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Dan Iliovici, a declarat că îşi doreşte o dezvoltare a programului "Joc Responsabil", astfel încât acesta să fie principalul domeniu director al industriei. Principala temă de dezbatere propusă reprezentanţilor companiilor de profil prezenţi la eveniment a fost cea a necesităţi abordării cu responsabilitate a demersurilor de publicitate şi promovare a jocurilor de noroc în spaţiu public.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS