Dedeman, ultimii paşi către preluarea platformei Letea SA Bacău

T.T.
Companii /

Dedeman, ultimii paşi către preluarea platformei Letea SA Bacău

Grupul Dedeman, controlat de antreprenorii băcăuani Dragoş şi Adrian Pavăl, face ultimii paşi către preluarea fostei platforme industriale Letea SA Bacău, acolo unde ar urma să fie dezvoltat un hub de business, se arată într-un comunicat al companiei remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Creditorii LETEA SA au acceptat oferta Dedeman.

Până pe 30 iunie, procedura de vânzare a combinatului se află în faza de supraofertare.

Vânzarea activelor imobiliare ale Letea SA, ( 342.449 mp teren, clădiri şi construcţii speciale) se realizează prin negociere directă, preţul oferit fiind de 3.160.000 euro, precizează sursa citată.

Sierra Quadrant derulează, în prezent, faza de supraofertare, la un pas de 316.000 euro, ofertele fiind aşteptate la sediul din Bacău al lichidatorului judiciar.

,,Strategia noastră a fost de a transforma LETEA SA Bacău într-un hub de business şi sperăm ca viitorul proprietar să urmeze această soluţie. Este vorba de hale de producţie, spaţii utilitare, terenuri şi clădiri care sunt poziţionate într-o zona foarte accesibilă a municipiului Bacău cu destinaţie industrială.

Beneficiază de toate racordurile necesare la utilităţi şi au acces inclusiv la o linie ferată dedicată. Bacăul, cu aeroportul său internaţional, şi poziţionarea geografică optimă, asigură argumente optime pentru a atrage investitorii'', a declarat Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant, conform comunicatului.

Fabrica de hârtie "Letea" din Bacău a fost una dintre cele mai vechi întreprinderi din România, decizia înfiinţării sale fiind luată acum 140 de ani, pe 11 decembrie 1878, de guvernul condus de Ion C. Brătianu.

Timp de un secol, a fost cel mai mare furnizor de hârtie de ziar şi produse de papetărie din ţară.

În 2011, fabrica a intrat în faliment, iar de atunci s-a încearcat salvarea a ce se mai poate din acest ,,Titanic'' economic.

După doi ani şi jumătate de încercări de vânzare a societăţii în întregul ei, lichidatorul judiciar Sierra Quadrant a luat decizia, aprobată de creditori, de a scoate la vânzare activele acesteia, în perspectiva găsirii unui investitor capabil să relanseze din punct de vedere economic platforma industrială.

,,Zona industrială Letea are potenţialul de a deveni, pe termen mediu şi lung, un adevărat hub economic strategic. Creşterea economică din ultimii ani şi perspectivele extinderii relaţiilor economice internaţionale poate transforma acest perimetru într-o adevărată platformă logistică, de producţie şi suport. Credem că Bacăul, Moldova în general, au nevoie de susţinerea business-ului la nivel regional, de atragerea unor investitori capabili să asigure afaceri pe orizontală, locuri de muncă, business-uri menite să atenueze discrepanţele economico-sociale tot mai adânci între această regiune şi zonele dezvoltate din ţară'', a mai declarat oficialul Sierra Quadrant.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS