Deficitul de capital al Carige, acoperit cu sprijinul băncilor italiene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Banca Carige din Italia a confirmat, luni seara, că va primi până la 400 de milioane de euro (451 de milioane de dolari) de la cele mai mari bănci din ţară şi de la investitori privaţi ca să îşi acopere până la finele anului necesarul de capital.

Carige a precizat că va emite obligaţiuni convertibile subordonate în sumă de 320-400 de milioane de euro.

Potrivit Carige, băncile din Italia au garantat că vor cumpăra bonduri de 320 de milioane de euro, iar alte 80 de milioane de euro vor veni de la investitorii privaţi, care pot fi şi acţionari exis­tenţi.

Procesul va fi realizat printr-o secţiune a fondului de garantare a depozitelor din Italia, denumită "Schemă voluntară", la care contribuie toate marile bănci.

Carige - bancă regională cu sediul în Genova -, care are expuneri mari pe economia regiunii Liguria, a eşuat de două ori în acest an în încercarea de a emite datorii subordonate din cauza randamentelor mari cerute de investitori.

Luna trecută, calificativul datoriilor sale a fost retrogradat la "CCC+" de către agenţia de evaluare Fitch Ratings, iar Banca Centrală Europeană (BCE) i-a dat băncii italiene termen până în 30 noiembrie să detalieze cum îşi va acoperi deficitul de capital. Tot­odată, BCE îndeamnă Carige să ia în considerare o fuziune.

În decembrie 2017, Carige a obţinut bani din vânzarea unor active, iar în ultimii patru ani a strâns capital de 2,2 miliarde de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS