Delgaz Grid investeşte 7 milioane de lei în echipamente pentru de detectarea scăpărilor de gaze naturale

Ziarul BURSA #Materii Prime /

Delgaz Grid investeşte 7 milioane de lei în echipamente pentru de detectarea scăpărilor de gaze naturale

Delgaz Grid investeşte peste 7 milioane de lei în echipamente moderne de detectare a eventualelor scăpări de gaze naturale din reţelele de distribuţie, a anunţat compania, printr-un comunicat.

Anul trecut compania a achiziţionat trei autolaboratoare de detectare a gazelor naturale, care au fost alocate zonelor Tîrgu Mureş, Iaşi şi Cluj, precum şi 21 de aparate de detectare cu tehnologie laser, investiţia totală fiind de aproape 3 milioane de lei.

În acest an, suma totală, investită în achiziţia autolaboratoarelor şi aparaturii de detectare, va depăşi 7 milioane de lei. În această lună, 2 noi autolaboratoa-re vor ajunge la Timişoara şi Sibiu. Totodată, echipele specializate ale companiei vor fi dotate cu 430 de aparate noi, de detectare a gazelor naturale, la distanţă, în medii explozive, la instalaţiile de utilizare, precum şi cu aparate de detectare a monoxidului de carbon şi a biogazului. La acestea se adaugă 130 de ansambluri, formate din aplicaţii şi accesorii de detectare, pentru aparatele de detectare, a mai precizat compania.

Potrivit comunicatului, Delgaz Grid investeşte sume semnificative în proiecte destinate creşterii siguranţei în exploatare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, anul trecut fiind investiţi nu mai puţin de 487 milioane de lei (105 milioane de euro), în special, pentru modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice şi a celei de gaze naturale, iar ca urmare a investiţiilor în reabilitarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, defectele depistate pe acestea, cu ocazia activităţilor de detectare, s-au redus, în anul 2018, cu aproximativ 50%, comparativ cu anul 2010.

Delgaz Grid este compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON şi operează o reţea de gaze naturale de peste 22.000 de kilometri în 20 de judeţe din jumătatea de nord a Româ-niei (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de pes-te 81.000 de kilometri, în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS