Delgaz Grid investeşte peste 1,7 milioane de lei în lucrări de consolidare

I.M.
Companii /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Operatorul reţelei de gaze naturale din partea de nord a României, Delgaz Grid, anunţă o investiţie în valoare de peste 1,7 milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor de consolidare din zona staţiei de transformare Breazu, afectată de o alunecare de teren şi care a pus în pericol alimentarea cu energie a 9.000 de ieşeni, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, lucrările de stabilizare a terenului pe care se află amplasată staţia de transformare Breazu, precum şi a unui stâlp de înaltă tensiune, au început de câteva zile, fiind derulată o investiţie de amploare, pentru siguranţa alimentării cu energie a consumatorilor din nordul municipiului Iaşi.

În acest sens, se realizează o structură de sprijinire şi stabilizare a terenului afectat de alunecările de teren din această zonă, prin intermediul a 56 de piloţi foraţi la adâncimi considerabile.

De asemenea, în cadrul lucrărilor de consolidare se vor realiza măsurători topografice şi înclinometrice, precum şi măsurători dinamice a vibraţiilor din timpul execuţiei. "Vibraţiile transmise de utilajele de forat sunt captate prin intermediul unor traductori seismici, astfel încât să fie monitorizat potenţialul impact asupra construcţiilor din vecinătate", notează sursa citată, conform Agerpres.

Compania precizează că investiţia de peste 1,7 milioane de lei va fi finalizată în vara acestui an. Cuantumul investiţiilor înregistrat, în 2018, în zona Moldovei a depăşit 257 de milioane de lei.

Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord a României, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km în şase judeţe din Moldova, scrie Agerpres.

De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de peste două miliarde de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS