Deloitte Consultanta se va ocupa de evaluarea BVB şi Sibex, în vederea fuziunii

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi SIBEX au desemnat Deloitte Consultanta SRL în calitate de consultant care va realiza evaluarea societăţilor implicate în posibila fuziune dintre BVB şi SIBEX, potrivit unui comunicat de presă.

Deloitte va realiza un raport de evaluare care va prezenta opinia asupra valorii BVB şi SIBEX, împreună cu subsidiarele lor, precum şi rata de schimb a acţiunilor în cazul fuziunii bazate pe valorile societăţilor. Deloitte va folosi metodologiile de evaluare potrivite bunurilor şi intereselor evaluate, luând în considerare mai mulţi factori, precum şi statutul societăţilor de operatori de piaţă.

"Astăzi încheiem o altă etapă din procesul de consolidare a arhitecturii de piaţă şi aşteptăm cu nerăbdare următorii paşi ai acestui demers interesant, pe care îl realizăm împreună cu colegii noştri de la Sibex", a declarat Ludwik Sobolewski, Director General al BVB.

Ovidiu Petru, Director General Sibex, a declarat: "Încheierea acestui contract tripartit, împreună cu acordul de coordonare încheiat între SIBEX şi BVB la finalul lunii iunie, marchează o nouă abordare în peisajul cooperării din ultimii 10 ani dintre cele două burse, o abordare unitară prin care cele două instituţii dau dovadă de profesionalism şi implicare în direcţia concretizării unui proiect de infrastructură major pentru piaţa locală".

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, speră ca paşii în fuziunea BVB cu Sibex să se deruleze rapid, astfel încât planul să le fie prezentat acţionarilor, în a doua parte a toamnei, conform declaraţiilor acordate ziarului "BURSA", la finalul lunii iunie.

Directorul BVB ne-a spus atunci că evaluarea poate dura până la două luni: "După aceea, vom decide continuarea proiectului. Urmează să facem un due dilligence, care va dura câteva zile, după care va trebui să stabilim rata de conversie a acţiunilor celor două burse. Apoi, vom scrie planul de fuziune şi avem această constrângere tehnică, potrivit căreia planul trebuie să fie prezentat cu 30 de zile înainte de Adunarea Generală a Acţionarilor. De asemenea, mai trebuie să clarificăm ce obligaţii avem faţă de Consiliul Concurenţei. Sper să fie nevoie doar de o simplă notificare".

Potrivit domnului Sobolewski, un mesaj al acestei fuziuni va fi către cei care observă piaţa de capital din România, care priveau ciudat faptul că o piaţă de frontieră avea două burse.

Ludwik Sobolewski ne-a mai spus că Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să ne spună dacă, în cadrul fuziunii, BVB poate prelua licenţa Sibex.

Potrivit directorului BVB, fuziunea este o metodă de conservare a activelor acţionarilor Sibex care sunt şi acţionari ai BVB, dar, în acelaşi timp, evaluarea trebuie să fie corectă, pentru a nu fi în detrimentul celorlalţi acţionari ai BVB.

Recent, Bursa de Valori Bucureşti şi Sibex au făcut primul pas spre fuziune, prin semnarea unui acord de coordonare.

Acţionarii BVB au respins propunerea SIF3 Transilvania pentru urgentarea fuziunii dintre cele două burse, dar au aprobat începerea negocierilor cu Sibex în vederea unei posibile fuziuni.

Consiliul BVB a transmis acţionarilor că intenţionează ca bursa bucureşteană să absoarbă Sibex, aceasta urmând să dispară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită