Deponenţii CEC pentru autoturisme, care nu pot dovedi data constituirii depozitelor, vor fi şi ei despăgubiţi

E.D.
Companii #Auto /

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va emite titluri de stat în limita unui plafon de cinci milioane lei pentru despăgubirea celor care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) pentru achiziţionarea de autoturisme, pe care le-au transferat după 22 decembrie 1989 la BRD şi nu pot prezenta documente doveditoare care să ateste data constituirii depozitelor la CEC, potrivit unui proiect de ordonanţă publicat pe site-ul MFP.

Emisiunea de titluri de stat va avea loc pe 11 august 2014, cu scadenţa în data de 3 septembrie 2014, iar titlurile de stat sunt nenegociabile şi nepurtătoare de dobândă.

Valoarea nominală individuală a fiecărui titlu este egală cu valoarea individuală a despăgubirii, calculată de BRD, pe numele fiecăruia dintre deponenţi.

Actul normativ vizează persoanele fizice care au constituit depozite la CEC până la data de 15 februarie 1992, pentru achiziţionarea de autoturisme, le-au transferat ulterior la BRD şi nu pot prezenta actele doveditoare pentru data constituirii depozitului la CEC. Calculul despăgubirilor se face de la data transferului la BRD şi până la 31 decembrie 2013. În calculul despăgubirilor nu sunt incluse depunerile de sume la BRD ulterioare datei transferului depozitelor de la CEC.

La data scadenţei titlurilor de stat, MFP le va răscumpăra prin plata către BRD a sumelor reprezentând valoarea nominală a titlurilor de stat.

Pentru a intra în posesia despăgubirilor, toţi deponenţii îndreptăţiţi, mandatarii sau succesorii legali au acestora trebuie să se prezinte la orice unitate BRD, cu actele de identitate şi alte documente legale necesare, după caz.

Din verificările efectuate de BRD a rezultat că 96 de solicitanţi de despăgubiri nu pot face dovada datei constituirii depozitelor la CEC şi, astfel, aceştia nu puteau beneficia de despăgubirile acordate, pe baza actelor normative în vigoare, în cazul deponenţilor CEC pentru achiziţionarea de autoturisme.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS