Derivate pe acţiunile BMW şi Adidas, la Sibex

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Derivate pe acţiunile BMW şi Adidas, la Sibex

Sibex începe, astăzi, tranzacţionarea derivatelor pe acţiuni europene, potrivit unui comunicat al operatorului.

Contractele lansate vor avea activ suport cinci acţiuni de pe Frankfurt Stock Exchange, respectiv Adidas AG, Bayer AG, Bayerische Motoren Werke AG, E.ON AG şi Deutsche Bank AG.

Preţul de tranzacţionare şi marjele sunt denominate în lei.

Sibex precizează că preţul de tranzacţionare va fi egal cu valoarea în Euro a acţiunii activ suport, dar va fi exprimat în lei la o paritate convenţională de 1 Euro = 1 Leu.

Sibex exemplifică: "În cazul acestor instrumente au fost stabiliţi multiplicatori diferenţiaţi pentru a oferi un echilibru între câştigul potenţial şi marja necesară.

De exemplu: în cazul contractului futures DEADD, ce are activ suport acţiunile Adidas AG, preţul de tranzacţionare va fi de 75,84 (Euro pe Frankfurt Stock Exchange, respectiv Lei pe piaţa Sibex), iar multiplicatorul este de 10. Dacă un investitor cumpără/vinde 1 contract DEADD la un preţ de 75,84, orice variaţie de 1 Euro a cotaţiei va avea drept rezultat un câştig/o pierdere de 10 lei în contul său.

Marja necesară pentru acest contract este de 40 de lei pentru o expunere de 758,4 de lei, oferind astfel un levier de 18,96".

Reprezentanţii Sibex au anunţat că ţintesc să-şi crească de patru ori volumul de tranzacţionare - la aproximativ 10.000 de contracte/zi, la jumătate a anului, faţă de o medie de 2.400, în ianuarie, în urma parteneriatului cu Bursa din Atena (Helex Group).

La începutul lunii februarie, Bursa din Sibiu şi grupul care controlează Bursa din Atena - Hellenic Exchanges Group (Helex) - au semnat un act de cooperare, prin care bursa autohtonă accesează şi serviciile de contraparte centrală ale grecilor.

Regulamentele europene impun ca decontarea tranzacţiilor cu derivate să se facă prin contrapărţi autorizate, cu capital minim de 7,5 milioane de euro, însă bursele noastre nu au reuşit să înainteze proiectul unei CCP locale.

Parteneriatul presupune şi ca Sibex să treacă la platforma grecilor, Oasis.

În plus, va exista o platfomă comună: Bursa din Atena - Sibex, pe care poate fi accesată piaţa românească alături de produse din Grecia şi Cipru".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. zero tranzactii....

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită