Deutsche Bank îşi apără angajaţii investigaţi

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Deutsche Bank îşi apără angajaţii investigaţi

Directorul executiv al Deutsche Bank, Christian Sewing, este de părere că drepturile celor doi angajaţi investigaţi pe motiv că şi-ar fi ajutat clienţii să înfiinţeze firme offshore prin care să-şi "albească" unele venituri, nu ar trebui să fie afectate până când nu se va dovedi că sunt vinovaţi, informează Reuters.

Sewing a declarat, citat de Bild am Sonntag: "Dacă am avea idei preconcepute despre angajaţii noştri, în special despre cei care lucrează la probleme importante, ceva ar fi profund greşit".

Afirmaţiile sale vin după ce, joi şi vineri, aproximativ 170 de criminalişti, procurori şi inspectori fiscali au percheziţionat şase sedii ale Deutsche Bank din Frankfurt şi din jurul acestui oraş, din cauza acuzaţiilor de spălare de bani. Au fost ridicate de la sediile băncii documente scrise şi electronice, iar investigaţiile sunt în derulare, a precizat Procuratura din Frankfurt.

Potrivit unei surse citate de Reuters, în cursul raidurilor, poliţia a percheziţionat birourile tuturor membrilor din boardul băncii.

Anchetatorii vor să afle dacă, prin activităţile lor, doi angajaţi neidentificaţi ai Deutsche Bank şi-au ajutat clienţii să înfiinţeze firme offshore.

Procuratura din Frankfurt a explicat că o verificare amănunţită a băncii a fost decisă după ce investigatorii au reanalizat recentele scandaluri care au scos la iveală numeroase sisteme de evaziune fiscală, de la "LuxLeaks" la finele lui 2014, "Panama Papers" în luna aprilie 2016 şi "Paradise Papers" în luna noiembrie 2017, conform Agerpres.

Întrebat dacă a făcut vreo greşeală, Sewing a răspuns: "Sunt împăcat cu mine însămi şi îmi fac slujba cât de bine pot. Desigur, nu aş spune niciodată că nu fac greşeli. Dar dacă le fac, le corectez de îndată ce este posibil".

Pe de altă parte, Christian Sewing spune că Deutsche Bank nu se confruntă cu riscul unei preluări. Afirmaţia vine după ce, vineri, acţiunile celui mai mare grup bancar din Germania au scăzut la un nivel record.

"Nu am niciun fel de indicii în legătură cu o preluare. Suntem în grafic să înregistrăm primul profit din ultimii trei ani. Este doar o problemă de timp până când progresele înregistrate de bancă se vor reflecta în preţul acţiunilor", a afirmat Christian Sewing.

Amintim că speculaţiile privind o posibilă preluare sunt pe piaţă de ceva vreme, chiar dacă banca a dezminţit aceste zvonuri în septembrie, când presa anunţa o posibilă alianţă cu banca elveţiană UBS sau cu rivala germană Commerzbank.

Cei doi angajaţi ai Deutsche Bank sunt acuzaţi

că nu şi-au respectat obligaţiile şi nu au raportat suspiciunile legate de spălarea de bani în cazul clienţilor şi al firmelor offshore implicate în schemele de evaziune fiscală,

conform procurorilor.

---

În perioada iulie-septembrie 2018, Deutsche Bank

a înregistrat un profit net de 229 de milioane de euro, mai mic cu 65% faţă de cel de 649 de milioane de euro înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS