Gala BURSA 2018

DEVANSÂND APPLE,Huawei a devenit al doilea producător mondial de smartphone-uri

Ziarul BURSA #Companii #IT /

Huawei a devenit al doilea producător mondial de smartphone-uri

Vânzările mondiale de smartphones au cres­cut cu 2% în al doilea trimestru al acestui an, iar grupul chinez Huawei a devansat, în premieră, Apple, devenind al doilea producător mondial de smartphone-uri, potrivit unui raport publicat de firma de cercetare de piaţă Gartner, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor Gartner, în perioada aprilie-iunie 2018, la nivel mondial au fost vândute 374 milioane smartphone-uri.

Samsung ocupă în continuare poziţia de lider în clasamentul producătorilor de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă de 19,3%, în scădere totuşi cu 3,3 punc­te faţă de perioada similară a anului trecut. În schimb, cota de piaţă a Huawei a crescut cu 3,5 punc­te şi a ajuns la 13,3% din piaţa mondială.

Anshul Gupta, directorul de cercetare de la Gartner, a declarat: "Vânzările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 38,6% în trimestrul al doilea. Huawei continuă să adauge funcţionalităţi inovatoare smartphone-urilor sale şi să îşi extindă portofoliul pentru a acoperi segmente mai largi de consumatori".

Pe locul al treilea în topul mondial al producătorilor de smartphoneuri se află grupul american Apple, a cărui cotă de piaţă a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, până la 11,9%. Urmează Xiaomi, cu o cotă de piaţă de 8,8%, în creştere faţă de cea de 5,8% din al doilea trimestru al anului trecut.

Anshul Gupta precizează că o competiţie crescută din partea producătorilor chinezi, precum şi aşteptările mai mari ale consumatorilor pun presiuni pe Apple să ofere o valoare mai mare pentru telefoanele sale premium marca iPhone.

Pe piaţa sistemelor de operare pentru smartphone-uri, sistemul Android şi-a majorat avansul faţă de rivalul iOS în al doilea trimestru al anului, controlând 88% din piaţă, faţă de 11,9% în cazul iOS.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită