Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

DEVANSÂND APPLE,Huawei a devenit al doilea producător mondial de smartphone-uri

Ziarul BURSA #Companii #IT /

Huawei a devenit al doilea producător mondial de smartphone-uri

Vânzările mondiale de smartphones au cres­cut cu 2% în al doilea trimestru al acestui an, iar grupul chinez Huawei a devansat, în premieră, Apple, devenind al doilea producător mondial de smartphone-uri, potrivit unui raport publicat de firma de cercetare de piaţă Gartner, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor Gartner, în perioada aprilie-iunie 2018, la nivel mondial au fost vândute 374 milioane smartphone-uri.

Samsung ocupă în continuare poziţia de lider în clasamentul producătorilor de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă de 19,3%, în scădere totuşi cu 3,3 punc­te faţă de perioada similară a anului trecut. În schimb, cota de piaţă a Huawei a crescut cu 3,5 punc­te şi a ajuns la 13,3% din piaţa mondială.

Anshul Gupta, directorul de cercetare de la Gartner, a declarat: "Vânzările de smartphone-uri Huawei au crescut cu 38,6% în trimestrul al doilea. Huawei continuă să adauge funcţionalităţi inovatoare smartphone-urilor sale şi să îşi extindă portofoliul pentru a acoperi segmente mai largi de consumatori".

Pe locul al treilea în topul mondial al producătorilor de smartphoneuri se află grupul american Apple, a cărui cotă de piaţă a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, până la 11,9%. Urmează Xiaomi, cu o cotă de piaţă de 8,8%, în creştere faţă de cea de 5,8% din al doilea trimestru al anului trecut.

Anshul Gupta precizează că o competiţie crescută din partea producătorilor chinezi, precum şi aşteptările mai mari ale consumatorilor pun presiuni pe Apple să ofere o valoare mai mare pentru telefoanele sale premium marca iPhone.

Pe piaţa sistemelor de operare pentru smartphone-uri, sistemul Android şi-a majorat avansul faţă de rivalul iOS în al doilea trimestru al anului, controlând 88% din piaţă, faţă de 11,9% în cazul iOS.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS