DEZBATEREA BURSA - VIITORUL BURSIER AL SIF-URILOR ŞI FP / IULIAN STAN, SIF TRANSILVANIA:"SIF-urile, o construcţie valoroasă şi perenă a pieţei de capital"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"SIF-urile, o construcţie valoroasă şi perenă a pieţei de capital"

Pentru un viitor coerent al Fondului Proprietatea şi al Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF), acestea ar trebui să creeze performanţă la societăţile din portofoliu şi lichiditate pentru acţionarii lor, este de părere Iulian Stan, vicepreşedinte executiv şi director general adjunct al SIF Transilvania.

În opinia domniei sale, voinţa acţionarilor rămâne prioritară în dezvoltarea SIF-urilor, care constituie adevărata problemă a Societăţilor de Investiţii Financiare, epuizarea potenţialului de business şi desfiinţarea SIF-urilor reprezentând "problema falsă, sau mai bine zis discutabilă" a acestor societăţi.

Iulian Stan a menţionat că SIF-urile sunt importante atât pentru acţionarii lor, cât şi pentru potenţialii investitori, pentru piaţa de capital şi pentru economia reală, existând perspectivă de creştere a performanţelor portofoliilor lor.

"Societăţile de Investiţii Financiare sunt principalii finanţatori şi susţinători ai pieţei de capital", a adăugat domnia sa, menţionând, printre altele, că acţiunile SIF-urilor au un important potenţial "speculativ" şi de "portofoliu" pentru toate clasele de investitori.

"Societăţile de Investiţii Financiare reprezintă una dintre construcţiile valoroase şi perene ale pieţei de capital", a conchis reprezentantul SIF Transilvania.

Acesta a arătat că SIF-urile sunt implicate în finanţarea investiţiilor economiei reale, prin societăţile din portofoliu, opinând: "Nu credem că putem accepta ideea că s-a epuizat potenţialul de business al SIF-urilor, nu credem că se poate pune problema desfiinţării SIF-urilor şi problema deţinerii la SIF-uri".

Potrivit domnului Stan, Societăţile de Investiţii Financiare trebuie să satisfacă interesele şi exigenţele în creştere ale acţionarilor şi investitorilor, prin identificarea şi susţinerea investiţiilor şi a noilor proiecte din economie, prin păstrarea standardelor de lichiditate etc.

Printre alte provocări cu care se confruntă SIF-urile se numără şi încorporarea managementului acestor societăţi în cultura organizaţională, a mai spus Iulian Stan, subliniind că este încrezător în rolul activ pe care îl au SIF-urile în reglementarea cadrului legislativ.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Rusine pentru ce se intampla la sif3.

  Vine si plata curand pentru tot . 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Constructie "valoroasa" pentru cine? Pentru actionari? - In niciun caz avand in vedere nivelul cotaiei si dividendele pe care le-au primit in ultima perioada. Pentru voi cei care conduceti SIF-ul? - Da, pentru voi da, pentru ca aveti venituri excesiv de mari la realizari excesiv de mici. Practic sunteti cea mai mare piedica in calea dezvoltarii SIF-ului pentru ca il gestionati extrem de prost si in plus il devalizati extrem de bine. Voi, conducerile SIF, sunteti piedica in calea dezvoltarii SIFs si implicit a pietei de capital. Culmea, tot voi discutati despre dezvoltarea pietei de capital. Lupii discuta despre stana!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Constructie valoroasa si perena , asta n-am mai auzit-o pana acum . e tare de tot.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS