Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

DEZBATEREA NOULUI COD FISCAL / EMANUEL BĂNCILĂ, "EY ROMANIA":"Noul Cod Fiscal are modificări pozitive, dar rămân multe de corectat"

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

"Noul Cod Fiscal are modificări pozitive, dar rămân multe de corectat"

Noul Cod Fiscal are foarte multe modificări pozitive, dar rămân multe altele care trebuie corectate, a declarat Emanuel Băncilă, reprezentant al "EY Romania". Conform spuselor sale, în cazul în care modificările în cauză nu vor fi corectate, ele vor avea impact negativ asupra contribuabilului.

Domnia sa a oferit spre exemplu penalitatea de nedeclarare, o instituţie nouă în dreptul românesc. "Aceasta încurajează declararea, respectiv penalizarea suplimentară a celor care nu depun declaraţii fiscale", a afirmat Emanuel Băncilă, adăugând: "Ipoteza legală este criticabilă, întrucât nu se face niciun fel de distincţie între nedeclarare şi subdeclarare, intenţionată sau din eroare". Domnia sa a explicat, astfel, că sancţiunea este aplicabilă atât în situaţia prevederilor legale neclare, cât şi în cazul interpretărilor eronate ale inspecţiei fiscale. "Este vizată fiecare creanţă fiscală ce trebuie individualizată printr-o declaraţie fiscală", a precizat Emanuel Băncilă, menţionând că, până acum, nu a fost găsită o formulă coerentă pentru prevederea din Codul Fiscal referitoare la penalitatea de nedeclarare.

Emanuel Băncilă a mai făcut referire la o altă modificare propusă pentru Codul Fiscal, şi anume la cea privind majorarea termenului de rambursare de la 45 de zile la 90 zile, în situaţia soluţionării decontului cu control fiscal anticipat. Modificarea este "temei pentru iniţierea procedurii întrebărilor preliminare în faţa Curţii Europene de Justiţie", a spus domnul Băncilă, menţionând că aceasta priveşte introducerea unui număr sporit de cazuri în care Fiscul poate dispune suspendarea inspecţiei fiscale în soluţionarea unui decont de TVA.

"În caz de suspendare se prevede obligativitatea emiterii unei Decizii de suspendare, însă nu se menţionează posibilitatea supunerii separate a acestei Decizii de suspendare cenzurii instanţei de judecată, înainte de finalizarea inspecţiei fiscale", a atras atenţia reprezentantul "EY Romania".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS