DEZBATEREA NOULUI COD FISCAL / NAWAF SALAMEH, ALEXANDRION GRUP ROMÂNIA:"Vrem reglementări nediscriminatorii ale cotelor de acciză în domeniul băuturilor alcoolice"

A.Z.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

"Vrem reglementări nediscriminatorii ale cotelor de acciză în domeniul băuturilor alcoolice"

Conducerea Alexandrion Grup România a solicitat Ministerului Finanţelor, în cadrul dezbaterilor asupra proiectului noului Cod Fiscal, implementarea unei reglementări nediscriminatorii ale cotelor de acciză în domeniul băuturilor alcoolice, pentru a răspunde cerinţelor şi aşteptărilor transpuse în strategiile şi politicile europene, de eliminare din piaţă a factorilor care afectează competitivitatea şi perturbă concurenţa.

Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator al Alexandrion Grup România, a declarat: "Este prima oară când ministerul se uită atent la piaţa băuturilor alcoolice şi apreciez preocuparea autorităţilor pentru diminuarea evaziunii fiscale din domeniu. În România se produc zeci de milioane de litri de alcool medicinal, de parcă toţi suntem medici chirurgi. De aceea consider că este absolut necesară reglementarea unui număr maxim de «cazane» artizanale sau de mici distilerii, în funcţie de numărul de locuitori ai fiecărui judeţ şi introducerea unor modalităţi practice de supraveghere efectivă a producţiei şi respectării de către micii producători a condiţiilor prevăzute de lege".

Domnia sa a mai propus instituirea obligaţiei de verificare permanentă de către organe abilitate a calităţilor fizico-chimice a produselor obţinute în micile distilerii şi în gospodăriile individuale, precum şi a unui sistem de evidenţă a producţiei pentru cazanele micilor distilerii şi gospodăriile individuale.

Nawaf Salameh a ţinut să recizeze că este necesar un sistem oficial de certificare a calităţii producţiei, un sistem de control şi urmărire a modului de comercializare şi consum al alcoolului sanitar, alături de o reglementare mai severă a sancţiunilor aplicabile în cazul fabricării de alcool sanitar de către alte persoane decât antrepozitarii autorizaţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS