Digi a suplimentat oferta de obligaţiuni la 200 milioane de euro

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Digi a suplimentat oferta de obligaţiuni la 200 milioane de euro

Digi Communications NV (DIGI), compania mamă a RCS&RDS, a suplimentat emisiunea de obligaţiuni lansată recent până la valoarea de 200 milioane de euro în urma suprasubscrierii ofertei iniţiale, potrivit unui comunicat al emitentului remis la sfârşitul săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

DIGI a anunţat, în şedinţa din 6 februarie, că lansează o emisiune de obligaţiuni senioare garantate în valoare de 125 milioane de euro care urmează să fie consolidate în aceeaşi clasă cu obligaţiunile similare existente ale companiei, emise anterior, în valoare de 350 milioane de euro, care în prezent sunt listate la Irish Stock Exchange plc (Euronext Dublin).

Oferta de obligaţiuni a fost adresată exclusiv "«investitorilor instituţionali calificaţi», în sensul Regulii 144A din US Securities Act din 1933, în forma modificată («US Securities Act»), şi persoanelor din afara Statelor Unite ale Americii care achiziţionează Obligaţiunile din afara Statelor Unite ale Americii în baza Reglementării S (Regulation S) în baza US Securities Act", potrivit unui comunicat anterior remis operatorului pieţei.

În urma operaţiunii de piaţă, emitentul a atras 203,5 milioane de euro, în condiţiile în care titlurile, cu scadenţa în anul 2023, poartă o dobândă anuală de 5%, iar la maturitate vor asigura un randament de 4,578%.

Emitentul anticipează că decontarea obligaţiunilor suplimentare va fi efectuată în data de 12 februarie.

"Compania va înainta la Irish Stock Exchange plc solicitarea ca obligaţiunile să fie admise la tranzacţionare pe Lista Oficială a Pieţei Principale de Titluri a Bursei de Valori din Irlanda", mai menţionează Digi Communications în comunicatul din 6 februarie.

Citigroup a acţionat drept Coordonator Global Unic şi Administrator al Ofertei va acţiona şi ca Agent de Stabilizare.

În comunicatul transmis operatorului de piaţă, compania mai arată: "Veniturile din cadrul ofertei vor fi folosite pentru plata, înainte de termen, a echivalentului de 52,6 milioane de euro din principalul în baza Facilităţii A1 şi A2 a Contractului de Facilitate Senioară din 2016, pentru replata a 25 milioane de euro din principalul în baza Facilităţii B a Contractului de Facilitate Senioară din 2016, pentru plata înainte de termen a 100 milioane de euro din principalul în baza Contractului de Facilitate Senioară din 2018, pentru plata de costuri, cheltuieli şi taxe/comisione cu privire la Ofertă precum şi în scopuri corporative generale".

După primele nouă luni ale anului trecut, operatorul de telecomunicaţii a obţinut un profit net de 20,926 milioane de euro.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 2,7 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS