GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Digital Europe, primul pas către piaţa unică digitală

Gheorghe Iorgoveanu
Internaţional /

Mariya Gabriel (Sursa foto: Twitter)

Mariya Gabriel (Sursa foto: Twitter)

Comisarul european pentru economie şi societate digitală, Mariya Gabriel, a afirmat, ieri, la Cluj, că programul Digital Europe are o alocare de 9 miliarde de euro.

La deschiderea Startup Europe Summit 2019, eveniment care se des­făşoară în aceste zile la Cluj, comisarul european i-a încurajat pe reprezentanţii startup-urilor din domeniul digital să colaboreze şi să profite de oportunităţile care se deschid în Uniunea Europeană în acest domeniu.

Mariya Gabriel a declarat: "Am propus primul program digital european, cu o alocare de 9 miliarde de euro, numit Digital Europe. Se vor face investiţii majore în calculatoare, inteligenţă artificială, cyber security, digital innovation hubs. Nu este vorba doar de cercetare şi dezvoltare, ci de creare a capacităţilor locale la nivelul digital şi tehnologie, la nivelul serviciilor şi al afacerilor din societate, cu sprijinul unei reţele de hub-uri digitale".

La rândul său, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, a explicat că dosarul acestui program extrem de important a fost închis în timpul Preşedinţiei româ­ne a Consiliului Uniunii Europene.

Alexandru Petrescu a precizat: "Programul Europa Digitală, un program cu o alocare bugetară de 9,2 miliarde de euro, pe perioada 2021-2027, are alocări pe diferite domenii din zona digitală. Vorbim despre securitate cibernetică, promovarea poziţiilor joburilor în înalta tehnologie, despre super computer, deep learning, despre ce înseamnă înaltă tehnologie. Scopul tuturor măsurilor pe care le vom adopta este crearea unei pieţe unice digitale în UE".

Programul Europa Digitală va asigura finanţare pentru proiecte din cinci domenii: supercalcul, inteligenţa artificială, securitatea cibernetică, competenţele digitale avansate, precum şi asigurarea unei utilizări pe scară largă a tehnologiilor digitale la toate nivelurile economiei şi societăţii.

În perioada 21-22 martie 2019 are loc la Cluj-Napoca Startup Europe Summit 2019 - conferinţa Comisiei Europene privind Startup-urile tehnologice, organizată în parteneriat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi primăria municipiului.

Tema ediţiei din acest an este "Digital Single Market", iar la eveniment participă reprezentanţi din toate statele Uniunii Europene.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Ce a discutat comisarul cu primarul Clujului?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Remarcabil de frumoasa doamna comisar...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS