DIN 2008 PÂNĂ ÎN PREZENT:Romaqua Group a investit 70 milioane euro

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Companii /

Romaqua Group a investit 70 milioane euro

Romaqua Group a investit, în cei zece ani de când este prezent pe piaţa din ţara noastră, 70 milioane de euro şi a îmbuteliat 10 milioane de hl de bere.

În primăvara anului 2008, compania a intrat pe piaţa berii, printr-o investiţie iniţială de 40 milioane de euro, cu brandul Albacher, fabricată după o reţetă tradiţională germană, ce foloseşte ingrediente 100% naturale.

Fabrica Sebeş, unde Romaqua produce berea, înglobează cele mai moderne tehnologii existente pe plan mondial, fiind singura din ţara noas-tră care are microfiltrare pe tot fluxul de producţie.

Fabrica utilizează doar procese de microfiltrare la rece, fără niciun tratament chimic sau termic al berii, stabilizarea făcându-se prin filtrare prin agaroza, extract din alga agar-agar.

Construcţia fabricii a început în luna iulie 2007 pe un teren de 25 de hectare, între timp fiind achiziţionate încă 10 hectare de teren. Locaţia Sebeş-Lancrăm a fost aleasă datorită poziţionării strategice, în centrul ţării, şi va deveni un mare centru industrial Romaqua Group. Numărul de angajaţi ai fabricii de bere Sebeş a crescut de la 235 în 2008 la 263 de angajaţi în prezent.

Mare parte dintre investiţiile derulate în cei 10 ani au fost în extinderea capacităţii de îmbuteliere la 300 milioane bucăţi pe an, dar şi în tehnologii "environmentally friendly" pentru reducerea consumului de apă, precum şi de energie electrică şi termică.

În prezent, Romaqua Group mai produce încă două branduri de bere, Dorfer şi Muhlbacher.

Cota de piaţă a brandului deţine poziţia a patra pe piaţa berii, cu un volum de 6,7%, potrivit datelor interne Romaqua Group, din aprilie 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS