DIN CAUZA TEMERILOR LEGATE DE RĂZBOIUL COMERCIAL MONDIALCreşterea industriei prelucrătoare din zona euro - la minimul ultimilor doi ani

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Creşterea industriei prelucrătoare din zona euro - la minimul ultimilor doi ani

Creşterea industriei prelucrătoare din zona euro a încetinit, în august, la minimul ultimilor doi ani, din cauza temerilor legate de războiul comercial mondial, potrivit datelor publicate luni de IHS Markit, citate de Reuters şi preluate de News.ro.

IHS Markit a avertizat, totuşi, că această ediţie a cercetării lunare trebuie privită cu precauţie, întrucât reprezintă numai 70% din volumul normal al sondajului, fiind excluse fabricile care intră în vacanţă în timpul lunilor de vară.

Indicele referitor la intenţiile de achiziţii ale managerilor, calculat de IHS Markit, a coborât la cel mai redus nivel din ultimele 12 luni, la 54,6, de la 55,1 în iulie, nivel neschimbat faţă de nivelul preliminar, dar peste nivelul de 50 de puncte care separă creşterea de contracţie. Indicele referitor la producţie, parte a indicelui compus PMI, care va fi publicat miercuri, a crescut la 54,7, de la 54,4 puncte în iulie.

""Fabricile din zona euro au raportat continuarea creşterii producţiei în luna august, dar perspectivele s-au înrăutăţit în condiţiile în care creşterea comenzilor noi a atins cel mai redus ritm din ultimii doi ani, iar îngrijorările legate de perspective s-au extins", a declarat Chris Williamson, economist şef la IHS Markit.

Producătorii sunt tot mai îngrijoraţi de agravarea conflictului comercial global, în urma anunţului preşedintelui american Donald Trump că este pregătit să impună tarife pentru alte importuri din China, în valoare de peste 200 de miliarde de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS