GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Director zonal al OMV Petrom, reţinut pentru 24 de ore

E.D.
Anticorupţie /

Update 15:00 OMV Petrom: "Este în interesul companiei ca aceste fapte să fie investigate" 

OMV Petrom a colaborat cu organele de urmărire penală, fiind "în interesul companiei ca aceste fapte să fie investigate", susţine compania într-un comunicat, precizând că va continua să furnizeze orice informaţii şi date solicitate în vederea descoperirii faptelor ce constituie infracţiuni şi a aflării adevărului.

"Avem cunoştinţă de cercetarea penală aflată în curs privind infracţiunea de luare de mită de care sunt suspectaţi doi salariaţi, respectiv un şef de sector din cadrul zonei Moldova Sud şi un responsabil vânzări active secundare", susţine comunicatul.

"OMV Petrom este o companie responsabilă, care promovează standarde ridicate atât în ceea ce priveşte principiile de afaceri, cât şi în ceea ce priveşte procedurile de lucru şi care nu tolerează infracţiunile", adaugă documentul.

---

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui director zonal din cadrul OMV Petrom, acuzat de luare de mită, informează Direcţia Naţională Anticorupţie într-un comunicat.

Potrivit acestuia, Nicolae Gavrilescu este manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul OMV Petrom. Totodată, aceeaşi acţiune este iniţiată şi în cazul unui expert în piaţa imobiliară, Ana Petre, responsabil cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul S.C. OMV PETROM S.A, în sarcina căruia s-a reţinut, de asemenea, infracţiunea de luare de mită.

În ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2013 - mai 2014, Ana Petre şi Nicolae Gavrilescu, i-au pretins, în mod direct, unui denunţător suma de 10.000 de euro pentru a-i aproba vânzarea - cumpărarea, la un preţ avantajos pentru denunţător, a unor imobile aparţinând S.C. PetromS.A., cei doi fiind angajaţii acestei societăţi.

Ulterior, la data de 27 mai, Nicolae Gavrilescu a şi primit de la denunţător suma de 45.000, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 27 şi 28 mai, inculpaţii Nicolae Gavrilescu şi Ana Petre au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS