Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

Director zonal Petrom, trimis în judecată

E.D.
Anticorupţie /

Managerul de sector din cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud a OMV Petrom a fost trimis în judecată sub control judiciar, deoarece intenţiona să vândă proprietăţi ale companiei sub preţul de piaţă.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inculpatul Nicolae Gavrilescu, împreună cu Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul OMV Petrom SA, i-au pretins în mod direct unui martor denunţător suma de 10.000 euro, plus o sumă neprecizată pentru furnizarea ulterioară a utilităţilor pentru un imobil pe care acesta din urmă intenţiona să-l cumpere.

Discuţiile legate de bani au avut loc cu ocazia mai multor întâlniri între inculpaţi şi martorul - denunţător, inclusiv la restaurante situate pe raza municipiului Galaţi, unde nota de plată a fost achitată în două rânduri de către acesta din urmă.

Concret, în cauză se reţine că, la sfârşitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând SC Petrom SA, punct de lucru în comuna Slobozia - Conachi, jud. Galaţi, sens în care a luat legătura cu Petre Ana, persoana de contact din partea SC Petrom SA pentru astfel de contracte. Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de SC Petrom SA, de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul SC Petrom SA şi întocmeşte referatul final pe care directorii SC Petrom SA îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Gavrilescu Nicolae.

La data de 27 mai 2014, Gavrilescu Nicolae a primit de la denunţător suma de 45.000 lei, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS