Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Directorul financiar al Huawei, arestat în Canada

Ziarul BURSA #Internaţional /

Directorul financiar al Huawei, arestat în Canada

Meng Wanzhou, şefa operaţiunilor financiare de la Huawei, a fost arestată în Canada şi ar putea fi extrădată în SUA, scrie BBC.

Ea a fost arestată la Vancouver pe 1 decembrie. Nu există mai multe detalii privind arestarea, însă SUA investighează Huawei pentru posibile încălcări ale sancţiunilor împotriva Iranului. Ambasada Chinei în Canada a protestat faţă de această măsură şi a cerut eliberarea ei.

Huawei a precizat că are puţine informaţii privind acuzaţiile şi că nu este la curent cu faptul că Meng ar fi făcut ceva greşit,conform news.ro.

Ministerul Justiţiei din Canada a confirmat data şi locul ares-tării lui Meng, adăugând: "Ea este căutată pentru extrădare de SUA , iar o audiere privind eliberarea pe cauţiune a fost programată pentru vineri".

Ministerul a menţionat că nu poate oferi mai multe informaţii deoarece Meng a cerut să nu fie făcute publice detaliile.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Justiţie din SUA din New York, despre care Huawei a precizat că ar fi formulat acuzaţiile, a refuzat să ofere comentarii.

Presa americană a informat că Huawei se află sub investigaţie pentru posibile încălcări ale sancţiunilor americane asupra Iranului.

Un articol din New York Times a relatat că departamentele Comerţului şi Trezoreriei din SUA au cerut firmei să îşi suspende încălcările sancţiunilor împotriva Iranului şi Coreei de Nord.

SUA au acuzat în mod repetat Huawei că este o ameninţare la adresa securităţii naţionale din SUA, argumentând că tehnologia sa poate fi folosită de guvernul chinez pentru spionaj.

Senatorul american Ben Sasse a declarat pentru Associated Press că statul chinez este implicat în mod agresiv în subminarea intereselor SUA privind securitatea naţională, "folosindu-se des de entităţi din sectorul privat".

"Americanii sunt recunoscători faţă de partenerii noştri canadieni pentru că au arestat-o pe şefa departamentului financiar", a precizat el.

Huawei a informat că Meng, fiica fondatorului Huawei, Ren Zhengfei, a fost reţinută între două zboruri. Într-un comunicat, a precizat că a respectat "toate legile şi regulile acolo unde operează, inclusiv controlul exporturilor şi legile privind sancţiunile în ONU, SUA sau UE".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS