Directorul Tesla şi-a prăbuşit acţiunile cu un... joint

Ziarul BURSA #Internaţional /


Elon Musk a părut că fumează marijuana în timpul unui interviu, iar acest fapt, împreună cu anunţul demisiei managerului contabil după doar o lună în această funcţie, a dus vineri la scăderea acţiunilor companiei cu până la 9%.

Elon Musk a părut că fumează marijuana în timpul unui interviu, iar acest fapt, împreună cu anunţul demisiei managerului contabil după doar o lună în această funcţie, a dus vineri la scăderea acţiunilor companiei cu până la 9%.

Valoarea de piaţă a Tesla a scăzut cu peste 30% faţă de 7 august, atunci când directorul general, Elon Musk, a anunţat că doreşte să angreneze compania într-un proces ce prevedea o delistare, la un preţ de 420 dolari pe acţiune.

Pe de altă parte, Elon Musk, a părut că fumează marijuana în timpul unui interviu, iar acest fapt, împreună cu anunţul demisiei managerului contabil după doar o lună în această funcţie, a dus vineri la scăderea acţiunilor companiei cu până la 9%. Musk a fost prezent la emisiunea "The Joe Rogan Experience", iar după două ore de emisie pe YouTube, Musk a părut că fumează ceea ce gazda a spus că era un joint legal, care conţinea marijuana şi tutun. Rogan i-a dat jointul lui Musk, care a luat şi o gură de whiskey. La scurt timp după ce a fumat, Musk s-a uitat la telefon, a râs şi i-a spus gazdei sale că primeşte mesaje de la prieteni care îl întreabă de ce fumează iarbă în timpul interviului. Ulterior, Musk a spus că nu simte niciun efect de la joint, el adăugând că fumează rareori.

În timpul emisiunii, a apărut ştirea că managerrul contabil al Tesla, Dave Morton, a demisionat după doar o lună în funcţie, din cauza atenţiei la care este supusă compania şi a ritmului intens de muncă.

Morton şi-a justificat demisia: "De când m-am angajat la Tesla, pe 6 august, nivelul atenţiei publice asupra companiei, precum şi ritmul de lucru din companie mi-au depăşit aşteptările. Acest fapt m-a determinat să îmi reconsider viitorul. Doresc să afirm în mod clar că, cred cu tările în Tesla, în misiunea sa şi în perspectivele sale şi nu am niciun fel de dezacord cu conducerea Tesla sau cu raportările sale financiare".

Tesla este supusă unei presiuni intense pentru a trece pe profit net, începând cu actualul trimestru, aşa cum a promis Musk. În trimestrul al doilea, Tesla a cheltuit numerar în valoare de 739,5 milioane de dolari şi a înregistrat pierderi trimestriale record de 717,5 milioane de dolari.

Musk a spus că Tesla produce peste 5.000 de automobile Model 3 pe săptămână, iar fondurile în numerar generate de vânzări vor susţine profitul trimestrial. Preţul Model 3 porneşte de la 35.000 de dolari, dar cel mai ieftin automobil de acest tip care poate fi achiziţionat în prezent costă 49.000 de dolari. Moody's Investor Service a retrogradat în martie ratingul Tesla în categoria junk, nerecomandată investiţiilor, avertizând că producătorul de automobile electrice nu avea banii necesari să acopere cele 3,7 miliarde de dolari necesare pentru desfăşurarea normală a operaţiunilor, cheltuielile de capital şi datoriile care ajung la scadenţă la începutul anului viitor. Elon Musk deţine aproximativ 20% din Tes-la, echivalentul a 33,7 milioane de acţiuni Tesla, reprezentând un portofoliu în valoare de 9 miliarde dolari. Averea sa este în jur de 20 miliarde dolari, acesta deţinând un pachet important şi în cadrul Solar City, intrată în curtea Tesla, şi SpaceX, prin care oferă ieşiri în spaţiu la preţuri cu mult mai mici decât oferea industria până de curând. SpaceX este estimată în acest moment la 24 miliarde dolari, după ultima rundă de finanţare.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ... ca a folosit o bricheta piezoelectrica cu consum redus de butan...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS