Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Dispută politică pe marginea unei extrădări

Ziarul BURSA #Politică /

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă că procedura extrădării este de competenţa organelor judiciare, răs­punzând astfel europarlamentarului Cristian Preda, care i-a cerut să opreas­că extrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya. Toader se întreabă retoric dacă autorul solicitării îi cere să încalce independenţa autorităţii judiciare: "Cristian Preda îmi cere să opresc procedura de extrădare a unui jurnalist turc! În condiţiile legii, procedura extrădării este de competenţa organelor judiciare. Autorul solicitării nu cunoaşte acest aspect elementar? Nu cred că autorul solicitării îmi cere să încalc independenţa autorităţii judiciare. Nu cred că autorul solicitării are cunoştinţă de cazuri în care ministrul Justitiei a stopat proceduri judiciare".

Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, a fost ridicat în această săptămână de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. El a fost audiat de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti şi pus în libertate. Europarlamentarul Cris­tian Preda a cerut Ministerului Justiţiei să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc: "Le-am scris tuturor membrilor grupului socialist din PE să blocheze ceea ce tovarăşii lor de drum de la Bucureşti sunt pe cale să facă împotriva libertăţii presei".

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să comenteze acest caz, dar a spus că este informat în legătură cu problema legată de ziaristul turc Kamil Demirkaya.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS