DNA:Firma Aedificia Carpaţi, trimisă în judecată

V.D.
Anticorupţie /

Firma Aedificia Carpaţi, trimisă în judecată

Administratorul societăţii comerciale Aedificia Carpaţi, Petre Badea, a fost trimis în judecată, astăzi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sub acuzaţia de cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

Potrivit sursei citate, în perioada 2010-2012, Petre Badea a oferit unui parlamentar, în prezent decedat, echivalentul în lei al sumei de 3.845.000 de euro, pentru ca acesta să-şi folosească influenţa pe care o avea asupra unor înalţi funcţionari publici din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în vederea asigurării plăţii lucrărilor pe care societatea Aedificia Carpaţi le efectua în cadrul unor contracte de reabilitare a unor instituţii publice culturale din Bucureşti. Procurorii DNA susţin că din totalul sumei oferite, suma efectiv remisă parlamentarului a fost de 6.999.067 de lei, echivalentul a 1.275.000 de euro.

"Ca urmarea a semnării, între statul român şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a două acorduri-cadru de împrumut pentru executarea unor proiecte privind reabilitarea monumentelor istorice din România, între Ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional şi inculpata Aedificia Carpaţi, reprezentată de către inculpatul Badea Petre, fuseseră încheiate mai multe contracte de execuţie a unor lucrări. Inculpatul Badea Petre şi persoana respectivă au convenit ca plata acestei sume de bani să fie disimulată sub forma unui contract de consultanţă pe care Aedificia Carpaţi urma să îl încheie cu o societate de avocatură, lucru care s-a şi întâmplat. Ulterior, suma de bani a fost retrasă din cont şi predată în numerar parlamentarului, în mai multe tranşe", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA susţin că, în aceeaşi perioadă, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, din dispoziţia lui Petre Badea, acel contract fictiv şi plăţile aferente acestuia, cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, au fost evidenţiate în actele contabile ale societăţii Aedificia Carpaţi, fapt care a avut ca urmare diminuarea obligaţiilor fiscale pe care firma le-a avut de plată către bugetul de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS