Doi giganţi ruşi ai metalelor au ieşit din indicele FTSE 100

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Giganţii ruşi ai metalelor "Evraz" şi "Polymetal" au ieşit din componenţa indicelui bursier britanic FTSE 100, ca urmare a scăderilor majore a valorii acţiunilor lor la Bursa din Londra.

În luna decembrie 2011, producătorul de oţel "Evraz", companie deţinută parţial de miliardarul rus Roman Abramovici, şi "Polymetal International", care reuneşte activele producătorului de aur şi argint "Polymetal", au devenit primele companii din Rusia care s-au alăturat indicelui blue-chip FTSE 100.

În trimestrul întâi din 2013, "Evraz" a pierdut aproximativ jumătate din valoarea sa de piaţă, după declinul preţului oţelului, ajungând pe locul 155 după capitalizarea bursieră. "Polymetal" a pierdut aproape 30% din valoarea sa, tot pe fondul declinului cotaţiilor aurului şi argintului, ajungând pe locul 121.

Conform normelor FTSE, orice companie care coboară, într-un trimestru, la poziţia 111 sau mai jos, este scoasă automat din componenţa FTSE 100.

"Evraz" şi "Polymetal" vor fi înlocuite în cadrul FTSE 100, la data de 24 iunie, de constructorul de locuinţe "Persimmon" şi de producătorul de materiale de construcţii "Travis Perkins", a căror capitalizare bursieră a sporit cu 24%, respectiv 14% în primul trimestru.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS