Donald Trump revine la sentimente mai bune faţă de naţiunile africane

Trincu Cristian
Internaţional /

Donald Trump

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut astăzi liderului rwandez, Paul Kagame, preşedintele Uniunii Africane (UA), să transmită "sentimentele sale călduroase" şefilor de stat de pe continentul african, care şi-au exprimat recent nemulţumirea în legătură cu afirmaţii "jignitoare" atribuite preşedintelui american.

Urmează că Uniunea Africană să se reunească într-un summit în perioada 28-29 ianuarie în capitală Etiopiei, Addis Abeba, a condamnat la mijlocul lui ianuarie afirmaţiile "jignitoare" ale lui Donald Trump la adresa mai multor naţiuni africane, calificate drept "ţări de rahat", în declaraţii transmise de mass-media, informează AFP.

"Ştiu că voi (UA) vă reuniţi în curând şi vă rog să transmiteţi sentimentele mele călduroase" liderilor africani, a declarat preşedintele american după o întrevedere cu omologul său rwandez, în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveţia.

Donald Trump a vorbit despre o "excelentă discuţie", "absolut minunată" pe care a avut-o cu şeful acestui stat african şi pe care a avut "marea onoare" să-l întâlnească la Davos.

La rândul său, Kagame a estimat că întrevederea a fost una "bună", precizând că ei doi au discutat despre economie şi schimburi comerciale.

Preşedintele american a refuzat să răspundă întrebărilor ce s-au pus în sala de la ziariştii care doreau să afle dacă cei doi au evocat afirmaţiile despre "ţările de rahat".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo