DRS, ÎN PRIMELE 8 LUNI DIN 2018:Exporturi de 7,3 miliarde euro, realizate de Regiunea Centru

T.A.
Macroeconomie /

Exporturi de 7,3 miliarde euro, realizate de Regiunea Centru

Regiunea Centru a realizat în primele opt luni din 2018 exporturi în valoare totală de 7,29 miliarde de euro, în creştere cu 7,4% faţă de perioada corespunzătoare din 2017, potrivit unui raport transmis, ieri, de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba, potrivit Agerpres.

În cadrul judeţelor componente regiunii, Braşovul a avut o pondere de 32,6% în totalul exporturilor realizate în perioada ianuarie-august 2018. Urmează Sibiu, cu 29,4%, şi Alba, cu 23,2%. La o distanţă apreciabilă se situează judeţul Mureş, cu 9,1%, urmat de Covasna, cu 3,0%, şi Harghita, cu 2,9%.

DRS Alba mai arată că importurile realizate între 1 ianuarie - 31 august 2018 au fost în valoare de 6,55 miliarde de euro. Comparativ cu perioada corespunzătoare din 2017, valoarea importurilor a fost, la fel ca la exporturi, mai mare, respectiv cu 13,2%.

În totalul importurilor regionale realizate în perioada de referinţă, judeţul Braşov a înregistrat cea mai ridicată valoare, iar cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în Covasna.

Balanţa comercială a Regiunii Centru a înregistrat în primele opt luni ale anului trecut un excedent în valoare de peste 744 milioane de euro. A avut valori pozitive în judeţele Sibiu, Braşov, Alba şi Covasna şi negative în Mureş şi Harghita, mai arată DRS Alba în raportul menţionat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ...A se prezenta si judetul Teleorman...,judet din care provin "capetele luminate" ale Guvernarii Romaniei. Cred...,inainte de a se prezenta cazul Teleorman ca daca judetele din tara ar fi similare.lui....... am fi o tara "asistata social"

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS