Drumul Expres Craiova - Piteşti prinde contur

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Companii /

Ieri au fost semnate contractele pentru primele două tronsoane din Drumul Expres Craiova-Piteşti.

Ieri au fost semnate contractele pentru primele două tronsoane din Drumul Expres Craiova-Piteşti.

Conducerea Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a semnat, ieri, primele contracte pentru proiectarea şi execuţia a trei loturi din drumul expres Craiova-Piteşti.

Primul tronson, în lungime de 17,7 kilometri are ca punct de început des-prinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier), iar ca punct final limita judeţelor Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localităţi: Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti. Operatorul economic care va realiza proiectarea şi execuţia Tronsonului 1 este TIRRENA SCAVI S.p.A. (ITALIA). Valoarea contractului este de 358.179.480,69 lei fără TVA, echivalentul a 76 milioane euro fără TVA, avand un cost/km de 4,3 milioane euro fără TVA.

Al doilea tronson, în lungime de 39,85 kilometri, este alcătuit din două loturi. El se situează între limita dintre judeţele Dolj şi Olt şi municipiul Slatina, la intersecţia cu DN 65B în zona localităţii Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale urmatoarelor localităţi: Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina şi Valea Mare.

Prin execuţia lui se va realiza decongestionarea traficului de pe razele localităţilor Balş şi Slatina, prin redirecţionarea traficului greu în afara acestora.

Operatorul economic care va realiza proiectarea şi execuţia Tronsonului 2 - Lotul 1 este Asocierea română SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL. Valoarea contractului este de 661.452.009,54 lei fără TVA, echivalentul a 141 milioane euro fără TVA, având un cost/km de 7,6 milioane euro fără TVA. Aceeaşi asociere va realiza şi lotul 2, a cărui valoare se ridică la 792.189.981,56 lei fără TVA, echivalentul a 168 milioane euro fără TVA, având un cost/km de 7,8 milioane euro fără TVA. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestor contracte este de 36 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de 7 ani.

Pe toate cele trei segmente de drum, pentru care au fost semnate ieri contractele de proiectare şi execuţie, se vor realiza patru benzi de circulaţie, iar viteza pe calea de rulare va fi de 120 km/h.

Lungimea totală a drumului expres Craiova-Piteşti este de 120 km, din care cele trei contracte semnate ieri însumeaza o lungime de 57,55 km.

Valoarea totală a celor 3 contracte este de 1.811.821.471,79 lei fără TVA, aproximativ 385.000.000 euro fără TVA, iar sursa de finanţare este din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional pentru Infrastructura Mare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS