DSP Prahova menţine interdicţia privind folosirea apei pentru băut

V.D.
Miscellanea /

DSP Prahova menţine interdicţia privind folosirea apei pentru băut

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a transmis, astăzi, printr-un comunicat de presă, că menţine interdicţia privind consumul apei în zonele de centru şi de nord ale municipiului Ploieşti, măsură luată în urma unei avarii majore apărute la o conductă operată de Apa Nova.

Anunţul vine după ce Apa Nova susţinea, sâmbătă seară, că a găsit o soluţie tehnică şi că, din punctul de vedere al companiei, apa poate fi consumată, scrie News.ro.

"Această interdictţie de consum al apei se va menţine în continuare până la confirmarea încadrării apei furnizate ân parametrii de potabilitate în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respcta interdicţia de consum pentru a fi evitat riscul de apariţie a bolilor asociate consumului de apă care nu se încadrează în parametrii de potabilitate", anunţă DSP Prahova într-un comunicat dat publicităţii duminică.

Instituţia precizează că în aceste zone apa poate fi folosită doar pentru "evacuarea apelor uzate fecaloid -menajere" şi recomandă populaţiei să folosească doar apa îmbuteliată pentru consum, iar cei care nu au această posibilitate să fiarbă cel puţin două minute apa de la robinet înainte de a o consuma sau folosi.

DSP precizează şi că a dispus operatorului local să asigure surse alternative de apă consumatorilor din zonele afectate şi a solicitat Apa Nova să îi informeze pe aceştia cu privire la menţinerea interdicţiei.

Apa Nova Ploieşti informa, sâmbătă seară, că a identificat avaria iar zonele afectate de interdicţia impusă de DSP Prahova au fost branşate la alte surse de apă, reprezentanţii companiei susţinând că apa poate fi consumată.

DSP Prahova anunţă, duminică, faptul că primele rezultate ale analizelor prelevate din zonele afectate vor fi cunoscute în cursul zilei de marţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS