Gala BURSA 2018

DUMITRU OPREA (PNL):"Dezastrul din 2017 privind investiţiile publice riscă să se repete"

G.F.
Politică /

"Dezastrul din 2017 privind investiţiile publice riscă să se repete"

Deputatul PNL Dumitru Oprea i-a solicitat ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, vicepremierul Paul Stănescu, să prezinte măsurile concrete pe care le are în vedere astfel încât "dezastrul privind investiţiile publice din anul în curs" să nu se mai repete în 2018, potrivit unui comunicat de presă, remis Redacţiei.

Parlamentarul ieşean a făcut trimitere la declaraţia vicepremierului Paul Stănescu, din 2 decembrie 2017, prin care se arăta încrezător că România va înregistra anul viitor un boom economic, datorită alocării a 4.2% din PIB pentru proiectele de investiţii.

"Pe de altă parte, nu este lipsit de interes să semnalăm faptul că este exact acelaşi procent din PIB, 4,2%, prevăzut în bugetul de stat al României şi pentru anul în curs. Dar trebuie să luăm în calcul procentul foarte mic al cheltuielilor efective, banii de investiţii fiind realocaţi, la rectificările bugetare succesive, pentru aşa-zisele măriri de salarii din sistemul public", a afirmat deputatul PNL în documentul transmis Minsitrului.

Parlamentarul Dumitru Oprea a arătat că ministrul, în aceeaşi declaraţie, a recunoscut că 2017 a fost un an prost pentru investiţii şi cu adevărat dezastruos pentru absorbţia fondurilor europene. În schimb, tot vicepremierul şi-a exprimat încrederea că toate problemele vor fi depăşite în 2018, printr-o simplificare a birocraţiei şi o mai mare atenţie acordată acestui domeniu bugetar.

În acest context, parlamentarul ieşean solicită garanţii pentru ca investiţiile în infrastructura mare a României, în 2018, să fie cu adevărat prioritare. În plus, este imperios necesar să se garanteze că banii vor ajunge să fie cheltuiţi legal, transparent şi în timp util, astfel încât economia românească să beneficieze în mod real de sumele alocate, iar populaţia de lucrări de calitate executate la timp.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită