GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

DUPĂ ANUNŢAREA COMENZII GIGANT DIN CHINA:Acţiunile Airbus, în creştere

V.T.
Companii /

Acţiunile Airbus, în creştere

Acţiunile Airbus au urcat, astăzi, după ce grupul aeronautic european a obţinut un contract de zeci de miliarde de euro pentru livrarea a 300 de aeronave Chinei, transmite Reuters.

La Bursa de la Paris, acţiunile Airbus înregistrau, în această dimineaţă, un avans de 1,9%, după comanda gigant anunţată ieri seara, care a coincis cu vizita în Europa a preşedintelui chinez Xi Jinping.

Xi Jinping se va întâlni, astăzi, la Paris cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru discuţii privind schimbările climatice, comerţul şi multilateralismul.

Analiştii băncii americane de investiţii Citigroup şi-au sfătuit clienţii să cumpere acţiuni Airbus.

"Nu avem detalii privind programul livrărilor dar China va lua aproximativ 20-25% din producţia anuală a Airbus şi ţinând cont că aeronavele din familia A320 sunt deja vândute până în 2025, credem că a sporit probabilitatea ca Airbus să-şi majoreze producţia", se arată în analiza Citigroup.

Acordul dintre Airbus şi firma de stat China Aviation Supplies Holding Company include 290 de avioane din familia A320 şi zece aeronave model A350. Oficialii francezi spun că la preţurile de catalog tranzacţia este estimată la aproximativ 30 miliarde de euro (34 de miliarde de dolari).

În timpul vizitei la Beijing a preşedintelui Donald Trump din 2017, rivala Boeing a obţinut o comandă de 300 de avioane. Acum Boeing se confruntă cu incertitudini din cauza problemelor modelului 737 MAX iar cumpărătorii nu sunt interesaţi momentan să achiziţioneze aeronavele companiei americane.

Principalele grupuri aeronautice globale, Airbus şi Boeing, concurează pentru piaţa din China, a doua piaţă aeronautică mondială, pe fondul creşterii cererii pentru călătorii, dar perspectivele sunt complicate de dorinţa autorităţilor de la Beijing de a forma proprii săi campioni industriali şi, în cazul Boeing, de războiul comercial dintre China şi SUA.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS