DUPĂ CE ISO ŞI-A MAJORAT ESTIMĂRILE PRIVIND DECALAJUL DINTRE CERERE ŞI OFERTĂPreţul zahărului, în creştere semnificativă

Ziarul BURSA #Materii Prime /

Cotaţiile futures la zahăr au înregistrat, ieri, o creştere semnificativă, după ce Organizaţia Internaţională a Zahărului (ISO) a anunţat că se aşteaptă la un decalaj mai mare între cerere şi ofertă în acest an, pe fondul creşterii cererii de etanol în Brazilia şi al scăderii producţiei de trestie de zahăr din cauza fenomenului meteo El Nino, informează Bloomberg.

La bursa ICE Futures de la New York cotaţia la zahăr cu livrare în luna mai a crescut cu 5,6% până la 13,47 cenţi livra iar la Bursa de la Londra cotaţiile au crescut cu 5,7% până la 394 dolari pe tonă, potrivit Agerpres. Conform celui mai nou raport al ISO, în sezonul 2015-2016 cererea mondială de zahăr va devansa producţia cu 5,02 milioane tone, mai mult decât deficitul de 3,5 milioane tone preconizat în luna noiembrie a anului trecut, ca urmare a estimărilor privind o reducere a producţiei în India, Thailanda, Brazilia şi Uniunea Europeană. Comparativ, în sezonul 2014/2015 cererea de zahăr a fost cu 2,3 milioane tone sub oferta mondială. "Un deficit statistic este în mod clar un element de sprijin pentru preţurile mondiale. Dacă toate celelalte lucruri vor rămâne la fel, preţurile sunt aşteptate să se îndrepte în sus în lunile care au mai rămas din 2015/2016", susţine ISO.

În ultimele săptămâni, mai multe alte firme de consultanţă şi-au majorat estimările privind decalajul dintre cerere şi oferta de zahăr. Preţurile mondiale la zahăr au crescut în 2015, primul avans din ultimii cinci ani, după ce fenomenul meteo El Nino a afectat culturile de trestie de zahăr din India, Thailanda şi Brazilia, cel mai mare producător mondial. În plus, Brazilia produce mai mult etanol din trestie de zahăr pentru a acoperi cererea crescută de biocombustibili, ceea ce pune noi presiuni asupra ofertei de zahăr.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS