DUPĂ CE LASZLO DIOSI A FOST ÎNLOCUIT DE LA CONDUCEREA BĂNCIIBNR încă analizează propunerea pentru noul CEO al OTP Bank

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

BNR încă analizează propunerea pentru noul CEO al OTP Bank

Banca Naţională a României (BNR) încă analizează propunerea pentru noul CEO al OTP Bank Româ­nia, după cum ne-au spus reprezentanţii băncii centrale.

În toamna anului trecut, Laszlo Diosi a fost înlocuit din fruntea băncii cu acţionariat ungar, după ce a condus timp de 11 ani instituţia de credit.

Pentru funcţia de director general al OTP Bank România a fost selectat Gyula Fater, care până în luna octombrie 2018 a lucrat la Budapest Bank, potrivit informaţiilor apărute în spaţiul public.

În prezent, până la decizia BNR, Gabor Ljubièić, Deputy CEO, îndeplineşte funcţia şi responsabilităţile de conducere ale OTP Bank România, după cum ne-au spus reprezentanţii băncii. "Imediat ce procesul de aprobare este finalizat, vom furniza informaţii despre noul CEO", ne-au transmis aceştia.

Amintim că Banca Naţională a României nu şi-a dat avizul pe achiziţia Băncii Româneşti de către OTP Bank. În luna martie 2018, banca a informat piaţa de capital că BNR "a notificat subsidiara din România a OTP Bank, printr-o scrisoare adresată managementului în data de 14 martie, asupra faptului că nu a aprobat achiziţia de către OTP Bank România SA a pachetului de acţiuni deţinute de Banca Naţională a Greciei la Banca Româ­nească, în valoare de 99,28%, şi a portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG".

În context, sursele noastre au spus că Banca Românească trebuie să fie mult mai bine capitalizată, iar OTP Bank să demonstreze că are capacitatea să o absoarbă.

Preluarea Băncii Româneşti de către OTP Bank fusese autorizată de Consiliul Concurenţei, la finalul anului 2017. National Bank of Greece a semnat, în 2017, un acord cu subsidiara de la noi a grupului financiar maghiar OTP pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute la Banca Românească, de 99,28%. Această tranzacţie implica şi achiziţia portofoliului suplimentar din ţara noastră aparţinând altor subsidiare ale NBG.

OTP Bank România a avut, în primele nouă luni ale anului trecut, un profit ajustat după impozitare de 68,7 milioane lei, aproape dublu faţă de perioada echivalentă a anului precedent, în condiţiile reducerii costurilor cu provizioanele de risc.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank. Grupul ungar oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de circa 1.500 de unităţi şi ATM.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS