DUPĂ PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUIFarmaceutica Remedia - profit în creştere cu 75%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Farmaceutica Remedia - profit în creştere cu 75%

Farmaceutica Remedia (RMAH) a raportat, pentru prima jumătate a acestui an, un profit net consolidat de 2,31 milioane de lei, în creştere cu 75,5% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului 2017, pe fondul unei cifre de afaceri mai mari cu 33,5%, până la 211,19 milioane de lei, informează emitentul piaţa, printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din exploatare au urcat, la finalul primelor şase luni ale acestui an, până la 212,3 milioane de lei, cu 33,6% mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2017, în timp ce cheltuielile din exploatare au crescut cu 33,3%, pentru acelaşi interval de raportare, atingând nivelul de 209,6 milioane de lei.

Astfel, profitul din exploatare obţinut de lanţul de farmacii pentru finalul primelor şase luni ale anului curent este de 2,7 milioane de lei, cu 70% peste cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2017.

La data de 30 iunie 2018, valoarea activelor totale s-a ridicat la 253 milioane de lei, cu 48,8% peste cea înregistrată la finalul primului semestru al anului trecut, în timp ce datoriile totale au crescut cu 61,07%, până la 207,03 milioane de lei, cea mai mare parte, de 205,56 milioane de lei, fiind reprezentată de cele pe termen scurt.

La finalul lunii aprilie a acestui an, Valentin - Norbert Ţăruş, preşedintele Consiliului de Administraţie al Farmaceutica Remedia declara, pentru Ziarul BURSA, că societatea se află în tratative cu câteva lanţuri farmaceutice din ţară, existând şanse concrete de a se realiza preluări de farmacii în cadrul Remedia, în 2018.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Distribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Acţionarul majoritar este Valentin Norbert Ţăruş, care are o deţinere de 65,5054%, iar Ţăruş Media SRL are 4,643%. Astfel, SC Ţăruş Media şi Valentin Norbert Ţăruş controlează, în mod concertat, 70,1484% din emitent.

De asemenea, Ionica Mirela Pavel deţine 24,13% din Farmaceutica Remedia.

La preţul de închidere al titlurilor RMAH din data de 8 august, lanţul de farmacii are o valoare de piaţă la BVB de 42,4 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită