DUPĂ SUSPENDAREA CONTRACTELOR DE MUNCĂ PENTRU O PERIOADĂ DE ZECE ZILE LUCRĂTOAREAngajaţii Oil Terminal vor încasa doar 75% din salariu

A.P.
Ziarul BURSA #Companii /

Contractele individuale de muncă ale salariaţilor Oil Terminal vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare, aceştia urmând să beneficieze de o indemnizaţie de 75% din salariul de încadrare cores­punzător locului de muncă ocupat, începând cu data de 20 august 2018.

Măsura a fost luată în vederea reducerii cheltuielilor de personal, conform unui raport remis ieri Bursei de Valori Bucureşti.

"În data de 20 august 2018, conducerea societăţii şi sindicatul reprezentativ din cadrul societăţii au semnat actul adiţional nr. 2 la Contractul Colectiv de muncă aplicabil la nivelul unităţii, prin care, de comun acord, s-a stabilit că, în anul 2018, prima de Ziua Petrolistului nu se acordă. Actul adiţional nr. 2/20.08.2018, a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă sub nr. 21506/20.08.2018", se menţionează în raport, potrivit Agerpres.

Oil Terminal, operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră, a afişat pierderi nete de 1,072 milioane de lei pentru primele şase luni ale anului, faţă de un profit net de 11,4 milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

Cifra de afaceri netă a scăzut cu 11,3%, de la 76,7 milioane de lei, la 68 de milioane de lei, conform sursei citate, care arată: "În primele şase luni ale anului 2018, programul fizic planificat a înregistrat o scădere cu 10,9%, ceea ce a condus la diminuarea cifrei de afaceri cu 11,3% faţă primele de 6 luni ale lui 2017".

Oficialii companiei explică faptul că această situaţie s-a datorat nerealizării de către clienţi a prog­nozei cantitative comunicate pentru semestrul întâi, ca urmare a reducerii cererii de pe piaţa internă, cât şi a variaţiei cotaţiilor internaţionale, ceea ce a influenţat exportul şi importul de produse petroliere şi petrochimice prin terminalul petrolier.

Astfel, rezultatul brut (EBT) a fost negativ (936.000 de lei), comparativ cu EBT pozitiv din primul semestru din 2017 (12,1 milioane de lei).

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 59,6% din acţiunile Oil Terminal, 14,8% din titluri aparţin lui Sebastian Valentin Dumitrescu, iar restul sunt deţinute de alţi acţionari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS