EasyJet şi Lufthansa, interesate de preluarea Alitalia

V.D.
Companii /

EasyJet şi Lufthansa, interesate de preluarea Alitalia

O serie de companii aeriene europene, printre care EasyJet şi Deutsche Lufthansa, sunt interesate de achiziţionarea Alitalia, care se confruntă cu dificultăţi financiare, transmite Bloomberg.

Alitalia, companie care a înregistrat profit doar de câteva ori în cei 70 de ani de existenţă, a fost plasată sub administrare specială anul trecut, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor şi salariilor.

Miercuri, Alitalia a anunţat că a primit trei oferte, fără a preciza numele companiilor. Operatorul german Lufthansa a confirmat că este interesat, în timp ce compania britanică low-cost EasyJet a informat că "interesul său revizuit" a fost făcut ca parte a unui consorţiu, fără a-i nominaliza pe ceilalţi membri. Ambele firme s-au referit la o versiune restructurată a Alitalia.

Air France-KLM Group şi firma de private equity Cerberus Capital Management fac parte din consorţiul anunţat de EasyJet, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Reprezentanţii Wizz Air - cel mai mare operator aerian din Europa Centrală şi de Est (CEE) - nu au comentat informaţiile publicate de publicaţia italiană Il Sole, conform cărora este interesat de Alitalia.

Compania low-cost Ryanair s-a retras din cursa pentru Alitalia, anunţând că se concentrează pe rezolvarea dificultăţilor provocate de lipsa personalului.

Alitalia are aproximativ 9.200 de angajaţi în regim full-time şi alţi 1.600 sunt plasaţi într-o schemă temporară susţinută de stat. Orice reducere permanentă de personal ar fi un subiect sensibil înaintea alegerilor din luna martie. Anul trecut, Guvernul de la Roma a acordat Alitalia credite punte de 900 de milioane de euro pentru a menţine compania pe linia de plutire.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită