Gala BURSA 2018

ECC:Peste 4.000 de reclamaţii, primite în ultimii nouă ani

G.F.
Companii /

Peste 4.000 de reclamaţii, primite în ultimii nouă ani

Centrul European al Consumatorilor (ECC) din România a primit peste 10.000 de solicitări de informare şi a avut peste 4.000 de reclamaţii, în cei nouă ani de activitate.

De asemenea, 90.000 euro au fost recuperaţi doar în anul 2017 pentru consumatorii români şi străini, iar aproximativ 75% din cazurile soluţionate pe cale amiabilă au primit o rezolvare favorabilă consumatorilor, a declarat Irina Chiriţoiu, Director al instituţiei, potrivit unui comunicat de presă.

La rândul său, Bogdan Marcel Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din România (ANPC) a precizat că instituţia pe care o conduce a gestionat peste 700.000 de reclamaţii în 10 ani.

"Anul acesta România a împlinit 10 ani de la aderarea în Uniunea Europeană, de când participă la piaţa unică în care sunt angrenaţi peste 500 de milioane de consumatori care generează aproximativ 56% din PIB-ul Uniunii Europene. În acest context, în afară de modificările legislative survenite ca urmare a iniţiativelor Uniunii Europene, prin transpunerea şi adaptarea acestora la specificul naţional în folosul consumatorilor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a gestionat peste 700.000 de reclamaţii în 10 ani care au vizat câteva sectoare importante, cum ar fi: produse alimentare şi nealimentare, servicii financiar-bancare, achiziţii online şi servicii de transport, sectoare care se regăsesc şi în agenda consumatorului european", a precizat preşedintele ANPC.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită