Economia europeana de la falimentul Lehman Brothers

T.I.
Macroeconomie /

Economia europeana de la falimentul Lehman Brothers

La zece ani de la falimentul băncii americane Lehman Brothers şi declanşarea crizei financiare globale, mare parte din statele industrializate nu şi-au revenit în totalitate, iar acest fapt va fi cu atât mai evident la reuniunea de joi a Băncii Centrale Europeană (BCE), potrivit News.ro.

În condiţiile în care unele economii mari din zona euro nu au revenit la nivelul anterior crizei, BCE retrage extrem de lent măsurile de stimulare, iar preşedintele acesteia, Mario Draghi, va promite din nou un sprijin substanţial, o perioadă lungă de timp, pentru a susţine continuarea redresării.

La suprafaţă, economia europeană pare sănătoasă. Creşterea este în al şaselea an, rata angajărilor se află la un nivel record. Salariile au început să crească, iar inflaţia este pe cale să se apropie de ţinta de 2% a BCE, la sfârşitul deceniului.

Aceşti indicatori vor fi suficienţi pentru ca Draghi să întărească aşteptările de înjumătăţire a achiziţiilor de obligaţiuni în luna octombrie, urmând ca programul să se încheie la sfârşitul acestui an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS