ECOVILLAS:Casele ecologice, o tendinţă tot mai întâlnită pe piaţa românească

V.V.
Miscellanea #Construcţii /

Casele ecologice, o tendinţă tot mai întâlnită pe piaţa românească

Construcţia de case ecologice a devenit un trend din ce în ce mai important pe piaţa locuinţelor, fie că e vorba despre proiecte rezidenţiale sau de case individuale.

Conceptul de casă ecologică presupune, în primul rând, identificarea soluţiilor de izolare termică, de încălzire şi răcire a locuinţei cu pierderi cât mai mici şi utilizarea solutiilor verzi, cu 100% energie regenerabila.De asemenea, astfel de case utilizează sisteme de ventilaţie cu recuperare de căldură, arată un comunicat de presă remis de dezvoltatorul Ecovillas redacţiei noastre.

De fapt, cele mai bune case pasive sunt cele care identifică cel mai bun compromisuri.

"Se ştie că o locuinţă noua consumă 50 /mp/ora/an, în vreme ce o locuinţă pasivă consumă sub 15 KW/mp. În schimb, un bloc vechi consumă peste 100 KW/mp. Avantajul principal al apartamentelor pasive îl constituie costurile reduse pentru căldură şi răcirea apartamentelor. Apartamentele noastre sunt izolate foarte bine pentru a reduce pierderile de căldură. De exemplu, la proiectul nostru de case pasive Ecovillas, locatarii plătesc în lunile de iarnă maxim 100 de lei pentru încălzire şi apă caldă, în casa având o temperatură de minim 24 de grade", spune Gabriel Focşeneanu investitor Loft Green Apartments

De altfel, proiectul cu 154 de apartamente din Mogoşoaia, e unul dintre compromisurile cele mai reuşite ale pieţei, mai anunţă dezvoltatorul.

Valoarea totală a investiţiei realizată de Ecovillas este de 10 milioane de euro şi va fi acoperită din fonduri proprii ale dezvoltatorilor şi investitorilor, precum şi din creditare bancară.

Energia electrică necesară va fi, prin contract cu furnizorul, doar din surse regenerabile, iar energia termică va fi furnizată cu ajutorul pompelor geotermice, ce au sonde instalate în pământ, un model deja impus în ţările nordice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS