BURSA 01.08.2018

Cornel Codiță
 
Cornel Codiță      După cum se poate ușor observa, nu este o întrebare! Roboții se ocupă, deja, cu tot felul de lucruri pe care pînă mai ieri le făceau doar oamenii. Se va înclina balanța, definitiv, în favoarea inteligențelor artificiale? Răspunsul, cum se spune în noua limbă de lemn cosmopolită, nu este "dacă", ci "cînd". Cel mai probabil, mai repede decît se așteaptă cei mai mulți dintre noi! De la periferie spre centru, roboții au început asaltul final asupra universului de activități rezervate inițial "automatelor biologice" numite, nu se știe de ce, "oameni". Au plecat de la operațiunile mecanic-repetitive ale liniilor de asamblare automatizate, pentru a se instala, nu mult mai tîrziu, în sfera creativă: de la inventarea algoritmilor de programare a noilor generații de computere și aplicații, la demonstrarea unor importante propoziții matematice; ca să dăm doar două exemple, teorema celor patru culori, încă din 1976, cea a tripleților pitagoreici, 2016. De la activitățile științifice, la cele artistice, ori recreative și de la economie, la război, puține domenii ne-au rămas în care componenta robotică să nu ocupe, deja, un loc remarcabil, dacă nu chiar decisiv. Prima victorie a unui computer asupra campionului mondial la șah: 1997; prima victorie a unui computer asupra campionului mondial de Go, aproape două decenii mai tîrziu: 2016. Diferența semnificativă nu ține, însă, de timp și de complexitatea jocului, ci de cu totul alt fapt: în cazul șahului, algoritmii au fost creați de om, în timp ce pentru go algoritmii au fost dezvoltați, testați și selectați de inteligența artificială, soluțiile actuale de joc fiind generate, prin învățare, și decise chiar de către computerul-jucător. Fie că ne dăm seama sau nu, lumea în care trăim este larg populată de "creații" care întruchipează, în grade diferite de complexitate, inteligența artificială. Primul caz în care "roboții", puși să rezolve o problemă prin cooperare, au dezvoltat pentru comunicarea dintre ei un limbaj inaccesibil omului, a fost deja înregistrat oficial! Chiar și sub imperiul angoaselor, al aprehensiunilor, al premonițiilor rele și al predicțiilor de tip catastrofic, este inevitabil să ne punem întrebarea: cum va arăta lumea în care "roboții" ar deveni parte integrantă (la limită, decisivă) a activităților din domeniul politic, cu deosebire cele care țin de guvernare?
     Spre deosebire de fabulațiile unor corifei ai sf-ului care, fără excepție, au favorizat viziunile negative, totalitarist-dis­tructive, nocive, dizolvante, dacă nu de-a dreptul ucigătoare pentru libertatea umană, elementul esențial al oricărui umanism, eu propun un scenariu mult mai optimist! Plec de la ipoteza că, spre deosebire de "automatele" inteligențelor artificiale, create pentru a rezolva probleme de matematică, fizică, chimie, astronomie și orice fel de alte probleme ale "științelor tari", "automatele politice" vor fi create și puse la lucru după cu totul altfel de soluții. Totul va pleca de la premisele inevitabile ale "specificului-interesului local" (național) și, res­pectiv, ale "suveranității" ca formă de libertate colectivă pe care, cel puțin în viitorul previzibil, nimeni nu este dispus să o abroge, la modul universal. În acest sens, pentru secolul XX, eșecul proiectelor ONU și UE sunt cît se poate de convingătoare, după cum, în secolul XXI, la fel de convingătoare este resurecția naționalismelor și a excepționalis­melor politice locale, chiar și atunci cînd gradul de interconectivitate și interdependență ale sistemelor sociale a atins praguri critice, cum este cazul astăzi în domeniile economic, ecologic, al comunicării, de sănătate, de securitate individuală și colectivă etc... În consecință, chiar dacă știința proiectării și realizării automatelor politice va avea același grad de universalitate, ca și cea a creării automatelor științifico-tehnice, proiectarea, selecția algoritmilor de lucru, implementarea și utilizarea efectivă a "roboților politici" va reflecta, în cea mai mare măsură, specificul, nevoile și interesele sistemelor socio-politice și statale în care vor funcționa.
     În România, spre exemplu, pe linie de producție, tabloul ar putea arăta astfel: o fabrică de automate politice tip psd, undeva în Teleorman, ori pe lîngă Bacău, cel mai probabil numită Steagul, sau Flamura roșie, ori "Victoria social-democrației multilateral dezvoltate asupra întregului popor", care ar putea produce, sub marca înregistrată cîteva produse standard: mașina automată semiprogramabilă tip prim-ministru "Viorica", ori mașina inteligentă de încrucișat fire și țesut la rece, tip "Hrebenciuc", cu varianta pe mai mult de 60 de ace tip "Blaga" (nu vă uitați că e parcat astăzi în curtea PNL, rădăcinile au fost și au rămas tot la psd, varianta pd!); o altă fabrică de automate politice, vopsite și lăcuite la cald în orice culoare este nevoie, tip "Liberalul", numită simplu "Prin noi înșine", specializată în rebuturi profesioniste și recondiționări ratate la sigur ale oricărei formule presupusă alternativă la psd, dar care inevitabil, cel mult din doi în doi ani, se aliază la guvernare cu psd-ul, pe pilot automat; pentru diversificare, va fi menținută în regim de atelier extins de prototipuri și o unitate pentru producerea unor așa zise alternative politice, care nu vor fi niciodată nici politice și nici alternative, sub marca înregistrată, "Iohannis". Într-o variantă de optimizare, deloc nerealistă, pentru simplificarea proceselor de proiectare, producție și încasare a beneficiilor, toa­te cele trei unități de producție ar putea fi plantate direct în cîmpul tactic al unei ipotetice instituții numită "Supersri. S.a", capabilă nu doar să asigure construcția, funcționarea la parametri proiectați, schimbarea altgoritmilor de lucru și a gamei de produse, in funcție de cerințele pieței, ci, la nevoie, distrugerea și reconstrucția fiecăreia dintre ariile de lucru, după cum o cer enteresele partidului.
     Nu mă întrebați, vă rog, care partid... că sunt și eu om, nu Nostradamus! 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2018, ora 00:07)  
 ... n-am avut rabdare sa citesc pan la capat (scuze!:) ... da' exista un lucru la care robotii - mecanici sau algoritmici - nu se pricep ... la stupiditate!!! ... noroc ca se pricep oamenii - mai devreme sau mai tarziu cineva va scoate ceva important din priza pentru a-si incarca telefonul :))) ...


 
2.  Venit minim garantat european
    (mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2018, ora 00:32)  
 In acest vontext va fi singura solutie pt supravietuire


 
  2.1.   Venit minim general garantat  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de Salomeea , in data de 01.08.2018, ora 19:43)
 
 Robotizarea va duce la introducerea venitului minim garantat care sa asigure dreptul la viata decenta pt fiecare de la nastere la moarte fara conditionalitate, fiecare fiind liber sa desfasoare activitati lucrative in sincronie cu pregatirea si talentul sau nativ si cultivat!


 
  2.2.   Guaranteed minimum income (GMI  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de penelope , in data de 08.08.2018, ora 00:01)
 
 Guaranteed minimum income (GMI), also called minimum income, is a system[1] of social welfare provision that guarantees that all citizens or families have an income sufficient to live on, provided they meet certain conditions. Eligibility is typically determined by citizenship, a means test, and either availability for the labour market or a willingness to perform community services. The primary goal of a guaranteed minimum income is to reduce poverty. If citizenship is the only requirement, the system turns into a universal basic income.


 
  2.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.2 )
    (mesaj trimis de Silvia , in data de 08.08.2018, ora 00:02)
 
 Basic income means the provision of identical payments from a government to all of its citizens. Guaranteed minimum income is a system of payments (possibly only one) by a government to citizens who fail to meet one or more means tests. While most modern countries have some form of GMI, a basic income is rare.


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2018, ora 10:41)  
 
  Nea Codita! da-i o tema celui mai performant robot si citeste-i articolul scris (daca-l poate scrie). O sa constati ca te intrece in "exagerari".


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de Svejk în data de 01.08.2018, ora 10:42)  
 1. O bună combinație de umor și știință. Articolul este plăcut la lectură, mai ales dacă este înțeles ca o fabulă. Dar autorul ignoră (voit) două realități.
 2. Prima realitate este că roboții - mecanisme care sunt programate de oameni să facă ceea ce oamenii nu sunt în stare să facă singuri - sunt mai vechi chiar decât homo sapiens. Cel mai vechi robot din istorie era alcătuit din două bucăți de piatră de tipuri speciale care, imediat ce erau conectate la singura sursă de energie disponibilă pe atunci, adică strămoșul omului, producea - în limbajul SF - ecranul energetic de protecție a hominizilor față de lumea înconjurătoare, adică focul.
 Revoluția neolitică (cca. 9-7 mii de ani BCE) a produs o revoluție și în dezvoltarea roboților creați de om: primii roboți care pentru a produce nu aveau nevoie de energie umană: plantele selectate ptr. agricultură și animalele domestice. Oamenii - de data asta Homo Sapiens Sapiens - au inventat cel mai spectaculos robot din istorie modificând genetic speciile naturale - de plante și de animale. Atât de eficienți încât nici în condițiile tehnologiilor de azi nu pot fi egalați - plantele și animalele domesticite producătoare de hrană, materii prime pentru îmbrăcăminte, armament, unelte și construcții, transport, mobilier, etc. Niciun robot din sec. XXI și, probabil, următoarele nu va putea face ceea ce face un ou de găină, un bob de grâu sau de orez sau o vacă care dă lapte. Cum vă imaginați un robot care transformă mișcarea de rotație într-un rectilinie? Vă spun eu - ca o roată. A apărut acum cca. 5 milenii. Pe scurt, roboții nu sunt altceva decât unelte. Iar genul hominidis a ajuns să domine lumea datorită roboților (uneltelor) pe care le-a creat.
 3. Dar uneltele sunt create și pentru funcții în societate. Aceștia sunt roboții cu funție de "reprezentare". Ca orice bob de grâu, găină sau roată, ei, deși sunt oameni, sunt programați să facă ceea ce i-au prograat cei care îi folosesc ca reprezentanți. Nu au voință proprie și acționează potrivit unui algoritm elaborat de creatorii lor. Politicienii, preoții, intelectualii, războinicii, etc. fac, precum roboții moderni, ce le dictează algoritmul prescris de creatorii lor. Așa cum, într-un organism diferitele organe fac ceea ce le programează creierul (pe baza ADN) să facă. Cînd se strică atât de tare încât nu mai pot face, dispar. Oamnii mor, iar politicienii sunt eliminați din politică.
 3. Morala: a) Societatea este, așa cum este normal să fie, plină de roboți. Cei mai vechi dintre ei fiind net superiori celor mai noi, în orice formă i-ar inventa autorii de SF. b) Politicienii, indiferent de poziția lor aparent superioară decizional) nu sunt și ei decât roți, găini și boate de grâu, dar în societate și nu în natură. c) Păpușarii sunt întotdeauna grupurile sociale mari din societate - nu indivizi, oricât de excepționali ar fi ei, nu instituții, oricât de oculte ar fi. d) Și în niciun caz politicienii înșiși, pentru că păpușarii sunt colecdtivi, în vreme ce păpușile sunt unelte mai mult sau mai puin eficiente


 
5.   Mana pacatosului adevar scrie!
    (mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2018, ora 10:43)  
 
  Ba chiar "Nostradamus" esti; nu-ti citesti postarile la articole?.


 
6.  advocacy
    (mesaj trimis de Silvia în data de 08.08.2018, ora 00:04)  
 The first Muslim caliph, Abu Bakr, introduced a guaranteed minimum standard of income, granting each man, woman, and child ten dirhams annually; this was later increased to twenty dirhams.[2]
 In 1795, American revolutionary Thomas Paine advocated a citizen's dividend to all United States citizens as compensation for "loss of his or her natural inheritance, by the introduction of the system of landed property" (Agrarian Justice, 1795).
 French Emperor Napoleon Bonaparte echoed Paine's sentiments and commented that 'man is entitled by birthright to a share of the Earth's produce sufficient to fill the needs of his existence' (Herold, 1955).
 The American economist Henry George advocated for a dividend to be paid to all citizens from the revenue generated by a land value tax.[3]
 In 1963, Robert Theobald published the book Free Men and Free Markets, in which he advocated a guaranteed minimum income (the origin of the modern version of the phrase).
 In 1966, the Cloward–Piven strategy advocated "overloading" the US welfare system to force its collapse in the hopes that it would be replaced by "a guaranteed annual income and thus an end to poverty".
 In his final book Where Do We Go from Here: Chaos or Community? (1967), Martin Luther King Jr. wrote[4]
 I am now convinced that the simplest approach will prove to be the most effective—the solution to poverty is to abolish it directly by a now widely discussed measure: the guaranteed income.
 — from the chapter titled "Where We Are Going"
 In 1968, James Tobin, Paul Samuelson, John Kenneth Galbraith and another 1,200 economists signed a document calling for the US Congress to introduce in that year a system of income guarantees and supplements.[5]
 President Richard Nixon proposed reforms to the welfare program in 1969, where a minimum income would be paid to poor families. Contrary to popular belief, Nixon was critical of the idea of a guaranteed universal basic income. The proposal by Nixon passed in the House but never made it out of committee in the Senate.[6]
 In 1973, Daniel Patrick Moynihan wrote The Politics of a Guaranteed Income, in which he advocated the guaranteed minimum income and discussed Richard Nixon's Guaranteed Annual Income (GAI) proposal.[7]
 In 1987, New Zealand's Labour Finance Minister Roger Douglas announced a Guaranteed Minimum Family Income Scheme to accompany a new flat tax. Both were quashed by then Prime Minister David Lange, who sacked Douglas.[8]
 In his 1994 "autobiographical dialog", classical liberal Friedrich Hayek stated: "I have always said that I am in favor of a minimum income for every person in the country".[9]
 In 2013, The Equal Life Foundation published the Living Income Guaranteed Proposal[10] illustrating a practical way to implement and fund a minimum guaranteed income.[11]
 In 2017, Harry A. Shamir (US) published a book "Consumerism, or Capitalism Without Crises" in which the concept was promoted by another label, as a way to enable our civilization to survive in an era of automation and computerization and large scale unemployment. The book also innovates a method to fund the process, tapping into the underground economy and volunteerism.
 Other modern advocates include Hans-Werner Sinn (Germany), Ayșe Buğra (Turkey), The Green Economics Institute (GEI),[12] and Andrew Coyne (Canada).[13]


 
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
13.08.2018
BVB
     * Circa 30% din rulaj dat de acțiunile Fondul Proprietatea
     * Picaj de peste 5% pentru titlurile Alro, după publicarea rezultatelor financiare pentru primul semestru
     
     Piața principală a...  click să citești tot articolul
13.08.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut vineri, pe fondul temerilor legate de eventuala răspândire în afara granițelor a problemelor din Turcia, unde lira a scăzut masiv.  click să citești tot articolul
10.08.2018
BVB
     * Declin de 0,33% pentru BET
     
     Rulajul înregistrat în ședința de tranzacționare de ieri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,8 milioane de lei (7,29 milioane de euro), în...  click să citești tot articolul
10.08.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa se mențin pe un curs mixt, în condițiile în care investitorii sunt atenți la tensiunile comerciale globale și la rezultatele anunțate de companii.  click să citești tot articolul
09.08.2018
BVB
     * Opt dintre cei nouă indici ai bursei, în creștere
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de la mijlocul săptămânii preponderent în teritoriul...  click să citești tot articolul
09.08.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs mixt ieri, investitorii fiind atenți la rezultatele companiilor și la tensiunile comerciale dintre SUA și China.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 14 august 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9670
2.3821
3.1200
4.1212
0.1813
0.6250
0.2280
4.6590
5.2228
1.4409
3.6817
0.2479
0.4889
1.0835
0.0612
0.4493
0.6241
4.0854
0.2905
1.0519
0.5934
0.0585
0.3621
0.2159
2.6952
0.0395
0.1489
1.1122
0.6273
0.1229
156.9480
5.6723
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
09.07.2018
FOOTBALL AND MONEY
     Cristiano Ronaldo (33 years old) had several hits over the last few days, even though in the final tournament of the World Championship he failed to exceed expectations, as Portugal was eliminated in the round of eight.  click here to read the entire article
05.07.2018
     The world is intensely preparing for a water crisis, the most important resource for human life. The signs, on a continental and global level, that there is a water problem are increasingly clear.  click here to read the entire article
02.07.2018
     The Bursa Construcțiilor magazine, published by the BURSA press group, has taken the first step in the third decade of existence and has awarded, in this year's Gala, no fewer than 20 awards of excellence, to some of the most important associations in the sector, as well as to companies that have stood out through their activity.  click here to read the entire article
27.06.2018
A VOTE FOR AN UNFORGETTABLE SUMMER
     In the plenum joint meeting of the Chamber of Deputies and the Senate, which will be held today starting at 14:00, will be debated and put up for vote the vote of no-confidence against the government submitted by 152 members of the opposition.
     The document which incriminates the failures of the Dăncilă government has been read in the Parliament on Monday, June 25th.  click here to read the entire article
25.06.2018
     Even without the court ruling rendered in first instance by the High Court of Cassation and Justice in the lawsuit of the fictitious hiring at the Child Protection Department of Teleorman the focus on getting all the institutional levers under the - informal, but all the more important - authority of Liviu Dragnea. But, after his conviction on June 21, this trend will speed up. But only through this kind of concentration of power can the president of the Chamber of Deputies hope to change not only the balance of power - which is already favorable to him, even though nothing is final in politics -, but the legislation based on which he has been sentenced, so that he gets exonerated of any legal responsibility. Or, when the powers of the state are concentrated in the hands of one man, democracy, even though it may be only a façade, moves aside to be replaced by autocracy. And in Romania, the temptation of autocracy, hidden under the veil of illiberalism, is more powerful than it has ever been, after the fall of communism. Could this be just an accident owed to the meteoric apparition of Liviu Dragnea?  click here to read the entire article
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
.