Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
BURSA 13.08.2018

CRISTIAN PÎRVULESCU
 
CRISTIAN  PÎRVULESCU      Nuvela Prăbușirea Casei Usher de Edgar Allan Poe, de la care am parafrazat titlul articolului de față, un model al literaturii gotice, istorisește - dacă nu ne aventurăm dincolo de nivelul analizei superficial psihologice - efectele devastatoare ale teorie conspirației malefice asupra celor care o practică. E ceea ce pare să se întâmple astăzi și cu membrii Casei Dragnea, care, invocând atât de mult spectrul malefic al "statului paralel", au ajuns într-un punct în care nu mai pot discerne adevărul de fantasmă. În nuvela lui Poe, atunci când situația devine haotică, Roderick Usher, personajul principal, începe să recite poemul "Palatul bântuit", așa cum astăzi membrii casei Dragnea recită monologul "Statului bântuit". De altfel, ultima strofă din poezia lui Poe - scrisă și publicată mai devreme în 1839 și apoi inserată în celebra nuvelă - este elocventă pentru viziunea conspirațională: "Azi drumeții acelor locuri/Prin ferestre roșii, văd/Spectri-n năzdrăvane jocuri/Duși pe muzici de prăpăd,/Și-n portal, puhoi de jale,/Gloate ce c-un hohot hâd/Nencetat își taie cale,/Dar pe veci nu mai surâd".
     Liviu Dragnea și membrii Casei sale, Viorica Dăncilă sau Carmen Dan, ori, de ce nu, Cătălin Rădulescu sau Paul Stănescu, alături de jurnaliștii și analiștii de casă, de agențiile de presă, televiziunile și jurnalele satelite au ajuns să confunde narațiunea despre conspirație, pe care au folosit-o pentru a legitima preluarea puterii, cu adevărul. De aici și încercarea de a denatura ceea ce credeau, convenabil, că ar fi fost o conspirație: protestul Diasporei din 10 august. Cum o manifestație este prin însăși natura sa o formă de exprimare politică, iar politica înseamnă în primul rând comunicare, ceea ce au încercat membrii Casei Dragnea a fost să imprime direcția discursului despre manifestația Diasporei în jurul violenței. Cum protestul a venit ca un răspuns la manifestația PSD din 9 iunie, încercarea de delegitimare a protestului devenea esențială în logica comunicării. Deși nimic nu seamănă între cele două demonstrații, una fiind organizată de partid prin mobilizarea "militanților", cealaltă, neasumată organizatoric de nimeni, o dovadă în plus că Marshall McLuhen a avut dreptate și "mediul este mesajul", a antrenat pe cei nemulțumiți de cursul politicii la romani, mulți dintre aceștia venind din afară. Deși rețelele sociale au fost cele care au determinat atât organizarea, cât și mesajul protestului, purtați de fantasmele conspiraționiste membrii Casei Dragnea au încercat să contracareze și, dacă să poate, chiar să anihileze "forța malefică" a Diasporei. Or, deja Karl Popper explica, acum mai bine de o jumătate de secol, că mecanismul "teoriei conspiraționale a adevărului" constă în a pune pe seama intervenției cuiva (demon sau conspirator, după gust) un eveniment care scapă înțelegerii comune. Așa zisa "teorie" a conspirației presupune deci o dificultate de înțelegere, iar nu o conspirație reală. Pentru unii, destul de mulți, când mersul evenimentelor nu corespunde capacității lor de înțelegere, "teoria" conspirației este o soluție de interpretare a evenimentului. Și aceasta, ne explica Popper, datorită unei viziuni optimiste asupra adevărului, a credinței că adevărul este simplu și ușor de dezvăluit.
     Dominată de "logica" conspirațională, Casa Dragnea nu s-a mulțumit să lase lucrurile să-și urmeze cursul și să se evaporeze în arșița verii, ci a încercat să preia controlul mediatic și politic al evenimentului. Și, pentru aceasta, a încercat să folosească toată puterea etatică de care dispunea. Or, cum Ministerul de Interne este una din perlele Coroanei, deformarea și falsificarea protestului Diasporei a revenit acestuia și, în special Jandarmeriei care s-a lăsat instrumentalizată într-un război propagandistic. Încă cu mult înainte ca protestul să aibă loc, acesta a fost pus sub semnul violenței. Orice comparație între mobilizarea de forțe de ordine pe 9 iunie sau pe 10 august dovedește dacă nu reaua voință a jandarmeriei, oricum un dezechilibru de tratament care trimite deja la politizarea instituției. Dar lucrurile nu se opresc aici, ci în numele așa zisei "violențe legitime a statului" - formulă inspirată probabil de pseudo-sociologii de serviciu ai Casei Dragnea - forța brută a fost efectiv folosită împotriva manifestanților: gaze lacrimogene și șarje violente care amintesc mai degrabă de intervențiile poliției turce din piața Taksim din 2013. Și astfel una din sursele de inspirație "ideologică" ale actualului regim din Romania se dezvăluie și în spiritul acțiunilor polițienești. Mai lipsea doar "lovitura de stat eșuată" folosită de Erdogan sau, mai recent, de Maduro, pentru a justifica neutralizarea opoziție, dar mai ales a președintelui. De altfel, Liviu Dragnea l-a și acuzat pe președintele Klaus Iohannis că este "sponsorul politic al violențelor și manifestărilor extremiste" prin care a încercat să răstoarne guvernul și să "atace ordinea constituțională".
     Pe aceeași linie, prim-ministra a cerut explicații SRI-ului, iar ministra de Interne a justificat folosirea violenței. Dar cea mai malignă strategie discursivă a fost cea folosită la conferința de presă a Jandarmeriei, care deconspiră sursele de inspirație din zona presei Casei Dragnea: instrumentalizarea cazului jandarmeriței rănite în timpul manifestației de vineri seara și apelul repetat la emotivitate pentru a justifica folosirea violenței.
     Dar, cu toate acestea, de ce s-ar prăbuși Casa Dragnea? În fond, sunt la guvernare, au toate mijloacele la dispoziție, au o majortate parlamentară, și pot oricând folosi "violența legitimă" în numele Constituției. Poate pentru că, deși se pregătiseră să câștige "războiul" mediatic, Casa Dragnea a reușit contra-performanța să consolideze internațional imaginea unui regim corupt care se cramponează prin orice mijloace, inclusiv prin violență, de putere. Imaginea internațională a Casei Dragnea este grav afectată, iar lovirea cu brutalitate - bineînțeles în numele "violenței legitime a statului" - nu doar a unor manifestanți de nimic vinovați, ci și a jurnaliștilor, inclusiv a celor străini - nu a făcut decât să confirme deriva iliberală a puterii și sursele ei de inspirație. Casa Dragnea este acum asociată Casei Erdogan sau Orban, dar în nici un caz democrației. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2018, ora 00:36)  
 Poate nu te-ai uitat la Realitatea TV. Singe, revolutie, legitimitate a violentelor. Jandarmeria este arma proasta a MAI, sunt niste mamaligi. Pirvulescu minte. A existat un efort semnificativ si in mass-media si in online pentru crearea unei revolutii, prin fortarea intrarii in Palatul Victoria care este un obiectiv militar. Pacat ca Pirvulescu nu merita efortul tiparirii pe hirtia de ziar.


 
  1.1.   UNu jandarm de Bună credință!  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Costin , in data de 13.08.2018, ora 09:09)
 
 Bai Anonimule,ești paralel frate trateaza-te!


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2018, ora 00:55)  
 Dan Turturică, agent al securitatii dovedit scrie exact ca si Pirvulescu. Deci Pirvulescu este si el securist si scrie dupa acelasi scenariu. Apelurile Antifa, cocteluirile molotov, bolovanii, petardele sau tortele aruncate catre jandarmi au venit ca urmare a anunturilor Jandarmeriei. Profesore Pirvulescu, te-ai ticalosit.
 
 "Cum să nu își pună toți angajații din presă și din ”societatea civilă” să urle că în Piața Victoriei se va strânge lumpenul Europei și că se vrea vărsare de sânge, haos, și distrugere? Cum să nu pui Jandarmeria să dea communicate belicoase, de parcă s-ar pregăti de invazia hoardelor barbare?
 ”Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acțiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea ordinii de drept și a ordinii constituționale.” Este suficient să citești fraza de mai sus, din comunicatul Jandarmeriei, ca să înțelegi că între viziunea lui Dragnea și a lui Ceaușescu asupra străinătății nu este realmente nicio diferență."


 
  2.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.08.2018, ora 01:32)
 
 Nu inteleg, esti de acord cu Pirvulescu sau il contrazici?
 Si iarasi, nu inteleg, daca ai opinii la fel cu acelea exprimate de cineva care este, sa zicem, securist, atunci esti securist?
 Asa se intra in organizatia aceasta?
 Pare sa fie mai usor ca in masonerie, unde cetatenii romani intra cu zecile de mii.
 Acum inteleg de ce suntem un popor de securisti.


 
  2.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 2.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.08.2018, ora 09:42)
 
 Iohannis și jurnaliștii se fac că nu-și mai aduc aminte sau că nu știu ce urmărea acest protest! N-are rost să reluăm afirmațiile despre gloanțe în capul jandarmilor, flăcări și sînge etc. Scopul ”revoluției” (afirmat de mai mulți corifei ai mișcărilor de stradă sau apucați din #rezist) era pătrunderea în sediul guvernului, debarcarea premierului Dăncilă, dizolvarea parlamentului și declanșarea de alegeri anticipate. Mai ceva ca în Venezuela!
 Cu ce ar fi trebuit să fie apărate instituțiile statului român în fața unui asemenea val de amenințări formulate clar de protestatari în spatele cărora se afla opoziția, unii zic că și forțe străine sau chiar președintele și SRI? Era bine dacă guvernul era apărat cu flori, cu scriitori, ziariști și balerine? Sau în fața unor asemenea amenințări explicite ar fi trebuit să fie pregătită și alte forțe, inclusiv militare? Accepțiunea de revoluție vînturată de cei guralivi conținea indicii care trimiteau la violențe și la planul de a ocupa guvernul, poate chiar parlamentul. Cum să fi răspuns? Cu flori? Amenințările cu violența erau grosolane, unice după mineriadele din 90 (excepție răbufnirile lui Miron Cozma din 1999). A zis Klaus Iohannis ”stop” cînd susținătorii săi din #rezist au vorbit pe șleau de revoluție și de ocuparea guvernului pe 10 august? Nici mîc! Ba parcă i-ar fi încurajat. Se purta ca motanul cu botul alb de smîntînă!


 
3.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2018, ora 11:20)  
 Pârvulescule, SRI se apropie de reformă.


 
4.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2018, ora 11:34)  
 
  Bravo domnule Pirvulescu!.
  Cand ai ceva de spus, o spui. Si o spui repede, la cald, spre deosebire de guru Codita care, stie totul, dar la orice eveniment major asteapta "vocea pietii"/imprastierea parerilor, dupa care vine si ne da "verdictul".


 
  4.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de mitica , in data de 13.08.2018, ora 16:43)
 
 tot casa Dragnea o sa va haleasca prpaditule.


 
  4.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 13.08.2018, ora 22:47)
 
 Ai zis-o! Ba, da' ce-ai zis-o, ba!


 
  4.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 4.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 14.08.2018, ora 17:10)
 
 
  Atata poate; limbajul il defineste.


 
5.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 17.08.2018, ora 10:40)  
 
  Pute, Dragnea!. Pute rau de tot.


 
Piaţa de Capital
     Principalii indici bursieri de pe Wall Street, SUA, au deschis ședința de tranzacționare de astăzi în apreciere.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
LA MIJLOCUL ȘEDINȚEI:
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în prima parte a ședinței de tranzacționare de astăzi, o lichiditate de 43,4 milioane lei (9,34 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări
     * Dolarul a coborât cu 2,26 bani în fața monedei naționale
     * Francul s-a apreciat la 4,1351 lei
      Banca Națională a României (BNR) a anunțat, astăzi, un curs de referință de 4,6559 lei pentru moneda europeană, în apreciere cu 0,40 bani, comparativ cu ședința anterioară, când euro a fost cotat la 4,6519 lei.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
     Indicii bursieri europeni au deschis ședinta de tranzacționare de astăzi în apreciere.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
     Indicii de pe Bursa de Valori București (BVB) au deschis în apreciere ședința de tranzacționare de astăzi.  click să citești tot articolul
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
21.09.2018
BVB
     * Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BVB
     * Scădere de 0,53% pentru BET-NG
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat ieri, pe fondul câștigurilor din sectorul materiilor prime.  click să citești tot articolul
19.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri au închis în creștere
     * Tranzacții cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piața "deal"
     
     Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de ieri la...  click să citești tot articolul
19.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Piețele europene au urmat un curs mixt ieri, după ce administrația americană a decis să impună taxe vamale de 10% pe importuri chinezești de 200 de miliarde de dolari.  click să citești tot articolul
18.09.2018
BVB
     * Rulaj de 42 milioane de lei, în apropierea mediei acestui an
     
     Cinci dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat prima ședință de tranzacționare a săptămânii ușor în...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 21 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8801
2.3806
3.0614
4.1351
0.1822
0.6242
0.2206
4.6559
5.2123
1.4386
3.5050
0.2364
0.4852
1.0851
0.0595
0.4496
0.6306
3.9517
0.2773
0.9692
0.5774
0.0547
0.3541
0.2093
2.6455
0.0394
0.1409
1.0759
0.6269
0.1220
153.4508
5.5550
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.