EDITURA LITERA ORGANIZEAZĂMagic Library la Noaptea Cărţilor Deschise!

Comunicate de presă /

Magic Library la Noaptea Cărţilor Deschise!

A 6-a ediţie a celui mai cunoscut eveniment de încurajare a lecturii are loc pe 23 aprilie, de Ziua Internaţională a Cărţii, în Piaţa Sfântul Anton, Centrul istoric al Bucureştiului, anunţă editura Litera, într-un comunicat remis Redacţiei.

Potrivit documentului, luni, 23 aprilie, de la ora 19.00, cititorii sunt invitaţi "să intre în universul magic al cărţilor, să citească şi să facă schimb de titluri, autori sau idei, alături de cei care an de an aleg să celebreze cartea la Noaptea Cărţilor Deschise".

Reprezentanţii Litera precizează că designul bibliotecii "va fi unul deosebit, realizat împreună cu prietenii de la Festivalul Awake, cei care au imaginat Forest Library pe Domeniul Teleki din Gorneşti, Mureş, unde participanţii festivalului au citit din cărţile Litera".

Totodată, editura precizează: "cine doreşte să doneze din propria bibliotecă va primi din partea Editurii Litera o carte nouă. Vom regăsi pe rafturile Magic Library la Noaptea Cărţilor Deschise o selecţie a celor mai bune colecţii Litera de ficţiune, non-ficţiune, cărţi de colorat, young adult şi cărţi pentru copii: Buzz Books, Blue Moon, Prima mea lectură, Cavalerii Pardaillan, Cele mai frumoase romane de dragoste, Agatha Christie, Lira, Carte pentru toţi, Thriller, Romanul de dragoste, Biblioteca pentru toţi copiii, Clasici Contemporani, Clasici Moderni şi altele".

Anul acesta, în premieră, Noaptea Cărţilor Deschise va continua şi după 23 aprilie! Până miercuri, 25 aprilie, ora 24.00, va avea loc o serie de evenimente dedicate cititorilor: ateliere de lectură pentru copii, desene creative pentru adulţi şi lecturi publice. Mai multe detalii despre program şi noutăţi în timp real vor fi disponibile pe pagina de Facebook Editura Litera.

Potrivit sursei citate, pasionaţii de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărţilor şi a drepturilor de autor.

În ţara noastră, evenimentul este marcat de 6 ani consecutiv, prin Noaptea Cărţilor Deschise. Alături de prieteni ai cărţilor, copii, studenţi, părinţi, bunici, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor a devenit "un adevărart manifest pro-cultură ale cărui ecouri au depăşit graniţele ţării - o realizare importantă pentru România, ţară pe care statisticile europene încă o plasează la coada listei la capitolele obişnuinţelor de lectură", se mai arată în comunicat.

Anul acesta, editura colaborează cu o serie de companii, pentru a face ca evenimentul să depăşească graniţele librăriilor: FAN Courier, Idea Bank, Carlsberg România vor sponsoriza Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, ajutând în dăruirea cărţilor către copii

De asemenea, Primăria Capitalei Bucureşti îşi aduce contribuţia prin Arcub.

Printre partenerii evenimentului se mai numără: Awake, Şapte Seri, Europa FM, Bucureşti FM, Blitz, Cocor Media Channel.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS