Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

EDUCAŢIEAngajaţii sunt nemulţumiţi că lipsesc mijloacele moderne de predare

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură /

Angajaţii sunt nemulţumiţi că lipsesc mijloacele moderne de predare

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a realizat un sondaj de opinie în rândul angajaţilor din sis-temul de educaţie privind situaţia în care se află în acest moment unităţile de învăţământ din România.

Lipsa materialelor didactice, a mijloacelor moderne de predare, precum calculatoare sau table interactive, au fost indicate de jumătate dintre cadrele didactice participante la sondaj. Printre problemele semnalate sunt însă şi lipsa grupurilor sanitare, a apei curente şi a materialelor de curăţenie. Potrivit acestui sondaj de opinie, 53% dintre repondenţi cer Ministerului Educaţiei Naţionale să investească în dotarea şcolilor.

Astfel, angajaţii din mai multe unităţi de învăţământ au fost întrebaţi ce dotări lipsesc şcolilor, iar 48 la sută au declarat că lipsesc mijloacele moderne de predare, printre care calculatoarele şi conexiunea la internet, tablele inter-active, videoproiectoarele sau imprimantele: "43% dintre răspunsuri indică lipsa materialelor didactice. 30% dintre repondenţi vorbesc despre lipsa sălilor de sport, iar 15% s-au plâns de lipsa laboratoarelor sau a bibliotecilor. Mulţi dintre colegii care au participat la acest sondaj de opinie au indicat chiar toate aceste lipsuri".

"Lipsesc materialele de curăţenie şi de igienizare", "Lipseşte mobilierul special pentru centrele de activitate", "Nu avem xerox", "Nu avem materiale didactice necesare desfăşurării activităţilor. Toate sunt cumpărate de educatoa-rele din grădiniţă", "Nu avem calculatoare noi şi lipsesc toaletele în interiorul şcolii", "Nu avem încălzire centrală", "Lipseşte o magazie pentru materiale", "Nu avem apă curentă şi nici grupuri sanitare", au fost unele dintre răspunsurile participanţilor la sondaj.

Referitor la investiţiile pe care Ministerul Educaţiei Naţionale ar trebui să le facă, 53 la sută dintre repondenţi au spus că ar trebui materiale didactice şi dotări pentru unităţile de învăţământ. De asemenea, MEN ar trebui să investească în cursuri de perfecţionare a cadrelor didactice (răspuns indicat de 42 la sută dintre angajaţi), în manuale şcolare (14 la sută) şi în calitatea şi remunerarea angajaţilor (5 la sută). Sondajul a fost realizat în perioada 3-23 mai 2018, atât în mediul online, cât şi prin aplicarea unor ches-tionare direct în unităţile de învăţământ. În total, la sondaj au participat 5.628 de angajaţi din sistemul de educaţie: personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, din Arad, Bacău, Bihor, Călăraşi, Constanţa, Cluj, Galaţi, Harghita, Iaşi, Suceava şi Vrancea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS